Lanovku na Kamzík čaká prestávka, rekonštrukčné práce potrvajú vyše mesiaca

TA3 TASR
24.9.2021 08:11

Sedačkovú lanovku premávajúcu medzi Železnou studničkou a Kamzíkom v bratislavskom Novom Meste čaká od pondelka 27. septembra prestávka. Dôvodom je plánovaná rekonštrukcia nástupných a výstupných mostíkov dolnej stanice. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke i sociálnej sieti.

Lanovku na Kamzík čaká prestávka, rekonštrukčné práce potrvajú vyše mesiaca
TASR/Jakub Kotian

"Jej služby budú môcť návštevníci lesoparku využiť ešte ten víkend. Rekonštrukčné práce sú naplánované predbežne na 40 dní. Počas tohto obdobia bude prebiehať aj technická údržba samotnej lanovky," približuje samospráva.

Pôvodná lanovka začala premávať 11. júla 1972 a jej prevádzka sa skončila v roku 1990. Ako uvádza mestská časť na svojej webovej stránke, koncom januára 2005 odkúpilo nehnuteľnosť, teda pozemky aj stavby, za vtedajších 19,5 milióna korún hlavné mesto, ktoré stavbu následne zverilo mestskej časti. Tá ju zrekonštruovala za 32 miliónov korún.

Lanovku opätovne do prevádzky uviedli 30. septembra 2005 vtedajší primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský a starosta Nového Mesta Richard Frimmel. Lanovka bola zároveň v roku 2008 zaradená medzi pamätihodnosti mestskej časti.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok