Pred víkendom bude v parlamente rušno. Poslanci majú hlasovať o odvolaní Mikulca

TA3 TASR
24.9.2021 07:25

Minister vnútra Roman Mikulec bude v parlamente čeliť odvolávaniu. Poslanci sa budú venovať takisto vládnym návrhom. Ako to aktuálne vyzerá v národnej rade priblížila redaktorka Lenka Ježová.

Poslanci národnej rady odštartovali šiesty rokovací deň 40. schôdze balíkom noviel zákonov z dielne rezortu financií. Plénu ich v úvode dňa predstavil minister financií Igor Matovič. Na základe návrhu zákona o bankách by malo Slovensko zosúladiť legislatívu o krytých dlhopisoch so smernicou EÚ z novembra 2019. Zmeny sa majú dotknúť napríklad okruhu aktív krycieho súboru dlhopisov, zosúladenia informácií, ktoré má emitujúca banka zverejňovať pre investorov či jednotného označovanie krytých dlhopisov v celej EÚ.

Šéf rezortu financií predstavil plénu aj novelu zákona o finančnej správe, ktorou sa má presunúť kompetencia vyšetrovať trestné činy príslušníkov finančnej správy na Finančné riaditeľstvo. Ministerstvo financií predložilo parlamentu okrem iného aj návrh zákona o cenách. Hodnota nákupov pri platbe v hotovosti by sa podľa toho mala zaokrúhľovať tak, aby sa významne obmedzil obeh jednocentových a dvojcentových mincí.

Plénum má na programe napríklad aj návrh zákona o mechanizme na podporu obnovy a odolnosti, ktorý je už v druhom čítaní. Má usmerniť procesy pri implementácii Plánu obnovy a odolnosti SR. Upraviť by sa mali vzťahy pri poskytovaní prostriedkov mechanizmu či pôsobnosť orgánov štátnej správy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok