Weiss st. kandidátom na post trénera Kajratu Almaty

SITA
5.11.2012 13:26

Slovenský futbalový tréner Vladimír Weiss st. je podľa ruského portálu rbc.ru jedným z dvoch kandidátov na trénera kazašského tímu FC Kajrat Almaty. Okrem Weissa st. klub zvažuje angažovanie Holanďana Arna Pijpersa, ktorý v minulosti viedol aj reprezentáciu Kazachstanu.

Weiss st. kandidátom na post trénera Kajratu Almaty
SITA

Štyridsaťosemročný Weiss začal túto sezónu na lavičke Slovana Bratislava, po remíze 1:1 s majstrovskou Žilinou v 3. kole najvyššej slovenskej súťaže však rezignoval na svoj post. Bratislavský rodák koučoval "belasých" od 5. augusta 2011, keď vystriedal Čecha Karla Jarolíma. V Corgoň lige 2011/2012 obsadil Slovan pod jeho vedením tretiu priečku, zahral si však v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA.

Vladimír Weiss st. v minulosti viedol z pozície hlavného kouča aj Artmediu Petržalka a ruský klub Saturn Moskovská oblasť. S Petržalkou sa prebojoval v roku 2005 do skupinovej fázy Ligy majstrov a slovenský národný výber priviedol na majstrovstvá sveta 2010 do Juhoafrickej republiky, kde postúpil zo základnej skupiny a napokon stroskotal so svojimi zverencami v osemfinále na neskoršom finalistovi Holandsku.

Meno Vladimíra Weissa staršieho naposledy skloňovali poľské médiá v súvislosti s pôsobením v Slasku Vroclav. Na lavičku úradujúceho poľského majstra si napokon sadol Pawel Barylski.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok