Parlament sa vrátil k rokovaniu. Na programe je aj odvolávanie ministra Mikulca

TA3 TASR
23.9.2021 07:35

Parlament sa vo štvrtok vrátil k rokovaniu. Popoludní poslancov čaká aj tradičná Hodina otázok, niekoľko otázok dostal aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. No a po hlasovaní o 17:00 bude mimoriadna schôdza, na ktorej chce opozičný Smer-SD odvolávať ministra vnútra Romana Mikulca.

Plénum národnej rady začalo rokovanie piateho dňa 40. schôdze návrhom odškodňovacieho zákona, ktorý predložili nezaradení poslanci Miroslav Suja a Ondrej Ďurica. Okrem toho čaká plénum aj štvrtková Hodina otázok či odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca. Odškodňovacím zákonom chcú poslanci čiastočne eliminovať ekonomické straty, ktoré vznikli malým živnostníkom počas vynúteného zatvorenia či obmedzenia činnosti ich prevádzok v súvislosti s protipandemickými obmedzeniami.  

O 14.00 h má plénum na programe tradične Hodinu otázok. Poslanci položili niekoľko otázok aj generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi. Následne by mali rokovať o návrhoch z dielne envirorezortu, medzi nimi aj o legislatíve, podľa ktorej by v prevádzkach verejného a rýchleho stravovania mali byť zakázané jednorazové plastové výrobky.

Po hlasovaní o 17.00 h by sa mali poslanci a poslankyne venovať programu 42. schôdze, ktorá sa týka vyslovenia nedôvery Mikulcovi. Ide o ďalší z návrhov iniciovaných Smerom-SD na jeho odvolanie. 

Opozícia Mikulcovi pri pokusoch o jeho odvolanie vyčíta situáciu v rezorte a polícii, podozrenia z poberania úplatkov i to, že sa mal údajne stretávať s členom bratislavskej skupiny takáčovcov Matejom Zemanom v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí. Dôvodom na jeho odvolanie má byť podľa opozície aj to, že mal prerušiť policajný zásah voči Zemanovi a ďalším dvom svedkom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok