Putin vyznamenal dvoch policajtov, ktorí zasahovali pri prestrelke v Perme

TA3 TASR
22.9.2021 15:20

Ruský prezident Vladimir Putin vyznamenal dvoch dopravných policajtov, ktorí v pondelok zasahovali pri prestrelke na univerzite v meste Perm na východe európskej časti Ruska.

Putin vyznamenal dvoch policajtov, ktorí zasahovali pri prestrelke v Perme
TASR/AP

Konstatinovi Kalininovi, ktorý spacifikoval útočníka Timura Bekmansurova, udelil Putin vyznamenanie za odvahu. Jeho kolega Vladimirov Makarov dostal od prezidenta medailu za ochranu verejného poriadku za to, že organizoval evakuáciu ľudí z budovy univerzity. Vo výnose o vyznamenaní príslušníkov polície sa píše, že obaja muži preukázali odvahu, chrabrosť a obetavosť. Ruský minister vnútra Vladimir Kolokoľcev navyše oboch policajtov povýšil – Kalinin dostal hodnosť poručíka a Makarov kapitána.


Ruské ministerstvo vnútra už predtým informovalo, že na miesto incidentu, ako prví dorazili príslušníci dopravnej polície. Makarov na mieste začal s evakuáciou ľudí, zatiaľ čo Kalinin vstúpil do budovy univerzity, kde uvidel ozbrojeného muža. Ten napadol Kalinina, ktorý odpovedal protiútokom a strelca zranil. Následne Kalinin útočníka spacifikoval a poskytol mu prvú pomoc.

K streľbe v areáli Permskej štátnej univerzity došlo v pondelok okolo 11.00 h miestneho času, keď sa tam nachádzalo približne 3000 študentov. Útok si vyžiadal šesť obetí a 43 zranených. Strelcom bol jeden zo študentov školy, 18-ročný Timur Bekmansurov, ktorého zranili pri zatýkaní. Podľa agentúry TASS mal Bekmansurov povolenie na držbu poľovníckej zbrane, ktorú si zaobstaral v máji tohto roka. Ruský vyšetrovací výbor (Sledkom) začal proti nemu viesť trestné stíhanie pre vraždu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok