Vláda chce zmeny v očkovacej lotérii, sprostredkovateľský bonus má platiť do konca roka

TA3 TASR
22.9.2021 13:01

Sprostredkovateľský bonus za zaočkovanie blízkej osoby proti ochoreniu Covid-19 by malo byť možné získať až do konca tohto roka. V stredu o tom rozhodla vláda v návrhu novely zákona o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením ochorenia Covid-19.

Nové čísla
TASR/Jaroslav Novák

Kabinet Eduarda Hegera (OĽANO) zároveň požiadal parlament o prerokovanie novely v zrýchlenom legislatívnom konaní. „Naliehavosť prijatia návrhu zákona vyplýva z aktuálnej situácie prameniacej z ochorenia Covid-19 spôsobeného koronavírusom SARS-CoV-2 na území Slovenskej republiky, kde je potrebné zabrániť ďalšiemu šíreniu pandémie, zmierniť negatívne následky pandémie a podporiť protipandemické opatrenia,“ uviedol rezort financií v predkladacej správe k schválenému materiálu.

Okrem predĺženia termínu na získanie bonusu o dva mesiace vláda navrhla aj možnosť vyplatenia náhradnej očkovacej prémie z dôvodov „hodných osobitého zreteľa“.  

Vyhlasovateľ očkovacej lotérie podľa návrhu môže počas trvania súťaže priznať výhru osobe, ktorá bola vyžrebovaná, ale výhru nezískala napríklad pre objektívne technické okolnosti súvisiace so zabezpečením a priebehom súťaže na strane vysielateľa zriadeného zákonom, prevádzkovateľa retransmisie alebo podniku poskytujúceho elektronické komunikačné služby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok