Veľké prsia sú menej citlivé ako malé. Poznáme aj ďalšie zdravotné výhody

TA3/zm
22.9.2021 16:00

Hoci sú väčšie prsia častokrát považované za symbol krásy, podľa vedcov by ste mali byť spokojné skôr s menšími prednosťami. Existuje niekoľko výhod a väčšina z nich je zdravotných.

Veľké prsia sú menej citlivé ako malé. Poznáme aj ďalšie zdravotné výhody
Pixabay

Za posledné desaťročia sa zväčšila priemerná veľkosť ženských pŕs z béčka na céčko, čo je podľa odborníkov dôsledkom množstva hormónov, ktoré náš organizmus prijíma a tiež stravovacích návykov, ktoré hraničia s obezitou. Menšie poprsie je ale podľa vedcov oveľa lepšie.

Menej sexizmu

Veľmi zaujímavý prieskum priniesla Westminsterská univerzita, ktorá vo svojej štúdii uvádza, že bujné poprsie láka dva typy mužov. Prvá skupina je pomerne kuriózna. Muži sa na veľké prsia sústredia, keď sú hladní! Evokujú v nich totiž materské mlieko.

Druhá skupina mužov, ktorým sa páčia kyprejšie tvary, si zas o ženách myslí, že by sa mali podriadiť a vnímajú ich ako menejcenné. Vedci teda hovoria o určitej forme sexizmu a predsudkov. Kým naopak, chlapi, ktorým sa páčia menšie prsia, si podľa tejto štúdie ženy viac vážia a nevnímajú ich len ako sexuálny objekt.   

Citlivejšie sú menšie

V susednej Viedni sa konal prieskum, ktorý zisťoval citlivosť žien pri pohlavnom styku. Zameral sa aj na prsia a vedci prišli na to, že hoci veľké prednosti sú spoločensky vnímané ako sexuálny stimul mužov, ženy si viac užijú s menšou veľkosťou. Tým, že v menších prsiach je i menej tukového tkaniva, sú podľa Viedenskej univerzity až o 24 percent citlivejšie.     

Zdravotné a estetické výhody

Mimo prieskumov existuje nespočetné množstvo benefitov, ktoré plochejší hrudník prináša. Napríklad menej trpí vaša chrbtica, o čom by ženy s veľkosťou dé a viac veru vedeli rozprávať. S pribúdajúcimi rokmi malé prsia zároveň nepodliehajú tak gravitácii. A čo sa týka samovyšetrovania, menšie prsia oveľa ľahšie prehmatáte.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok