Útočníkovi na univerzite v meste Perm amputovali nohu, jeho stav je veľmi vážny

TA3 TASR
21.9.2021 22:36

Študentovi, ktorý v pondelok spustil paľbu v budove ruskej štátnej univerzity v meste Perm ležiacom na východe európskej časti Ruska, amputovali ľavú nohu od kolena.

Útočníkovi na univerzite v meste Perm amputovali nohu, jeho stav je veľmi vážny
TASR/AP

Túto informáciu pre web 59.ru potvrdil aj nemenovaný zdroj z lekárskych kruhov. Stav Timura Bekmansurova je podľa lekárov veľmi vážny. Leží na jednotke intenzívnej starostlivosti a je napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Okrem zranenia ľavej nohy má Bekmansurov aj strelné poranenia pľúc, pečene, čriev a má tiež poškodený močovod. Útočník Timur Bekmansurov bol zranený pri zatýkaní, keď ho spacifikoval študentmi privolaný inšpektor dopravnej polície.

Bekmansurovovo vyčíňanie v priestoroch univerzity si vyžiadalo šesť obetí na životoch a 28 zranených, pričom stav deviatich z nich lekári vyhodnotili ako vážny. Podľa informácií z utorka je vo vážnom stave naďalej sedem ľudí. Spravodajský portál Meduza.io v utorok informoval, že Vyšetrovací výbor Ruskej federácie, ktorý sa prípadom zaoberá, zakázal študentom bývajúcim v areáli univerzity, aby vychádzali z internátov a pohybovali sa po kampuse.  

K streľbe v areáli Permskej štátnej univerzity došlo v pondelok okolo 11.00 h miestneho času, keď sa tam nachádzalo približne 3000 študentov. Podľa agentúry TASS mal Bekmansurov povolenie na držbu poľovníckej zbrane, ktorú si zaobstaral v máji tohto roka. Ruský vyšetrovací výbor začal proti nemu viesť trestné stíhanie pre vraždu.

Témy: Rusko univerzita
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok