FOTO Odvážny výkon. Muž prešiel po 600-metrovom lane ponad rieku Seinu

TA3
21.9.2021 17:33

Pohľad, pri ktorom tuhne krv v žilách. Povrazolezec sa v Paríži rozhodol prejsť v 70-metrovej výške ponad most Alexandra II. Na lane dokonca sedel, ležal či visel za jednu ruku. Naboso vyštartoval z Eiffelovej veže, druhý koniec 600-metrového lana bol pripevnený o divadlo Théâtre de Chaillot.

FOTO Odvážny výkon. Muž prešiel po 600-metrovom lane ponad rieku Seinu
TASR/AP

O dychberúci zážitok sa nadšeným sledovateľom a okoloidúcim postaral 27-ročný povrazolezec Nathan Paulin, píše ABC News. V 70-metrovej výške prešiel ponad most Alexandra II., ktorý spája dva brehy rieky Seiny. Vyštartoval z Eiffelovej veže, ku ktorej bol povraz pripevnený. Istený povrazolezec prešiel bosý 600 metrov, počas ktorých si na lano dokonca sadol, ľahol či visel za jednu ruku.

"Nebolo to vôbec jednoduché, prejsť 600 metrov a sústrediť sa, no aj tak to bolo nádherné," povedal po sobotňajšom predstavení. Ľahké nebolo ani získať potrebné povolenia. Stres mal taktiež z publika, keďže sa na neho prišlo pozrieť veľa zvedavých ľudí. 

Držiteľ niekoľkých svetových rekordov sa pre túto akciu rozhodol v súvislosti s Dňom francúzskeho dedičstva, kedy sú pre verejnosť otvorené viaceré historické budovy, ktoré sú počas roka za bežných okolností neprístupné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok