Vedia, že nezožnú pochvalu. Členovia tímu inšpekčnej služby sa ohradili voči obvineniam

TA3 TASR
21.9.2021 12:14

Členovia a bývalí členovia špecializovaného vyšetrovacieho tímu Úradu inšpekčnej služby odmietajú, že by vytvárali akékoľvek prekážky v odhaľovaní trestnej činnosti a zisťovaní jej páchateľov.

zvjs, kukláči, naka, 1140x
TASR/Martin Baumann

"Rovnako však všetci zastávame názor, že spravodlivosť by mala byť dosahovaná výlučne zákonnými prostriedkami," uviedli v spoločnom vyhlásení. Informoval o tom vedúci oddelenia vyšetrovania odboru inšpekčnej služby Západ útvaru inšpekcie Úradu inšpekčnej služby Lukáš Vavrinec.

"Sme si plne vedomí, že za našu obetavú prácu a nasadenie vzhľadom na našu mediálnu perzekúciu nezožneme žiadnu pochvalu a tiež nám nebude poskytnutá ani žiadna podpora, žiaľ, ani zo strany väčšiny nadriadených a funkcionárov Policajného zboru. Trváme však na tom, že tak ako vždy v minulosti, tak aj v súčasnosti v predmetnej trestnej veci sme si plnili a stále plníme všetky naše povinnosti s najlepším vedomím a svedomím a predovšetkým v súlade so zákonom," deklarovali policajti.

Minulý týždeň Úrad inšpekčnej služby zadržal štyroch vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry, ale aj dočasného riaditeľa inšpekcie. Obvinili ich zo zneužívania právomoci verejného činiteľa, dvoch policajtov zároveň aj v trestnej veci takzvaného ovplyvňovania pravdivosti výpovedí svedkov.

V reakcii na "mimoriadne znepokojujúci" vývoj v orgánoch činných v trestnom konaní zasadala 16. septembra bezpečnostná rada štátu. Rozhodla o vzniku odbornej pracovnej skupiny pre obnovu dôvery v právny štát, ktorá začala fungovať v pondelok. Pripraviť má návrhy zmien na zlepšenie fungovania súdov, polície a prokuratúry.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok