Kováčik je podľa SaS stelesnením skorumpovanosti. Kollár verí, že sa rozhodovalo na základe dôkazov

TA3 TASR
20.9.2021 17:49

Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika v pondelok uznal Špecializovaný trestný súd za vinného. Podľa rozsudku je vinný v prípade zasahovania do rozhodovania o väzobnom stíhaní niekdajšieho bosa takáčovcov Ľubomíra Kudličku, za čo mal zobrať úplatok. Reakcie na rozhodnutie na seba nenechali dlho čakať.

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik je stelesnením skorumpovanosti a zlyhania právneho štátu za vládnutia Smeru. Uviedla to strana SaS v reakcii na pondelkový rozsudok Špecializovaného trestného súdu v Pezinku.

"Rozhodnutie, ktorým súd odsúdil Dušana K., ukazuje, v akom stave právneho štátu bola naša spoločnosť za vlád Roberta Fica. Skutočnosť, že Dušan K. bol opakovane zvolený za špeciálneho prokurátora, svedčí o tom, v akom prostredí korupcie sme za Fica žili a koľko práce je pred nami, aby sa zo Slovenska právny štát naozaj stal," vyjadril sa poslanec NR SR Alojz Baránik.

Hnutie Sme rodina a ani jeho šéf a predseda Národnej rady SR Boris Kollár rozsudok nad bývalým špeciálnym prokurátorom Kováčikom nechce nekomentovať. Dúfa však, že bolo rozhodnuté na základe relevantných dôkazov. Uviedla to hovorkyňa predsedu parlamentu Michaela Jurcová.

"Hnutie Sme rodina ani samotný predseda Boris Kollár nikdy nekomentovali rozhodnutia súdov. Veríme, že v prípade bývalého špeciálneho prokurátora bolo rozhodnuté na základe relevantných dôkazov," povedala Jurcová.

Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčik odsúdil v pondelok Špecializovaný trestný súd v Pezinku na 14-ročné väzenie. Vymeral mu aj trest prepadnutia majetku. Podľa súdu je vinný vo všetkých štyroch bodoch obžaloby. Mal pomáhať zločineckej skupine takáčovcov, zobrať úplatok, ako aj vynášať informácie o prebiehajúcich trestných konaniach zo špeciálnej prokuratúry. Rozsudok nie je právoplatný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok