Novinárov z Denníka N obvinili pre článok o Petrovi Tóthovi

TA3 TASR
20.9.2021 13:33

Polícia obvinila novinárov Moniku Tódovú a Konštantína Čikovského z ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Informoval o tom v pondelok Denník N, kde obaja pôsobia. Potvrdil to aj bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

„Môžeme potvrdiť, že zo strany príslušného útvaru Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III je v súčasnosti vedené vyšetrovanie vo veci prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti spáchaného formou spolupáchateľstva. Bližšie informácie k predmetnému vyšetrovaniu poskytovať nebudeme,“ povedal Szeiff.

Obvinenie má podľa Denníka N súvisieť s odkrytím totožnosti Petra Tótha ako utajeného svedka v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Trestné oznámenie podal Tóth. Podľa obvinenia malo odhalením identity Petra Tótha ako utajeného svedka dôjsť k ohrozeniu jeho bezpečnosti. „Peter Tóth bol vtedy a je aj dnes spolupáchateľ a bolo vo verejnom záujme, aby to verejnosť vedela,“ reagoval šéfredaktor denníka Matúš Kostolný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok