Zvolenčania v Skalici nebodovali

TA3, SITA
4.11.2012 23:22

Súboj sa niesol v znamení rýchlych gólov.

Hokej - Tipsport extraliga - 18. kolo:
HK 36 Skalica - HKm Zvolen 7:6 (5:3, 2:3, 0:0)

Góly: 1. Kudrna (Stieler), 7. Pálffy (R. Školiak, Vyrúbalík), 8. Kudrna (M. Bartánus, Stieler), 15. I. Ďatelinka (Pálffy), 20. Preisinger (Pálffy, Vyrúbalík), 27. Preisinger (Pálffy, R. Školiak), 40. Pálffy (Preisinger) - 8. M. Jurík (Puliš, Síkela), 11. P. Zuzin (Brabenec, Juraško), 17. Škvaridlo (Michal Chovan, L. Jurík), 22. P. Zuzin (L. Jurík, Podkonický), 24. Puliš (P. Hraško), 36. Brabenec (Podkonický, P. Hraško)Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Jonák - Holienka, Valach, 2081 divákov

Zostavy:

Skalica: Trenčan (24. Kotvan) - Vyrúbalík, I. Ďatelinka, I. Jankovič, L. Kozák, Barák, Trška, M. Srnec - Pálffy, R. Školiak, Preisinger - M. Bartánus, Stieler, Kudrna - Kutálek, Holovič, J. Jurík - Bezúch, Klejna

Zvolen: Šimko - Juraško, P. Hraško, Ťavoda, J. Mucha, L. Pokovič, M. Výborný, Pichnarčík, M. Šiška - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Puliš, M. Jurík, Síkela - T. Méry, P. Huňady, Martin Ďaloga

Od úvodu hrali tímy rýchly hokej. Prvý gól strelil už v 59. sekunde Kudrna. V 7. min sa do samostaného úniku dostal Pálffy a bolo 2:0. O pol minúty neskôr pridal tretí presný zásah domácich Kudrna. Odpoveď hostí prišla ihneď: v 8. min nezávahal Milan Jurík a o tri minúty neskôr znížil v presilovke na rozdiel gólu P. Zuzin. V 15. min sa I. Ďatelinka predral útočným pásmom a upravil stav stretnutia na 4:2. O dve minúty využili hostia i svoju druhú presilovku a zásluhou Škvaridla sa opäť dostali na dostrel. V prvej tretine padlo osem gólov, o ten posledný sa postaral v presilovke Preisinger - 5:3.
Gólové hody pokračovali i v druhej tretine. Hneď v úvode sa dvakrát do streleckej listiny zapísali Zvolenčania, konkrétne Zuzin s Pulišom, ktorí sa postarali o vyrovnanie a výmenu brankára v skalickej bránke. V 27. min využili Skaličania presilovku o dvoch hráčov, keď Preisinger upravil na 6:5. Štyri minúty pred koncom druhej tretiny hostia zásluhou Brabenca opäť vyrovnali a v 40. min strelil už 13. gól stretnutia Pálffy - 7:6.
V úvode tretej tretiny sa Pálffy hneď dvakrát dostal do samostatného úniku, no ani raz nenamieril presne. V 46. min zachránil domácich Kotvan, keď v poslednej chvíli zachytil puk na bránkovej čiare. Do konca stretnutia plodného na góly už gól nepadol. Skalica zdolala rozbehnutý Zvolen 7:6, hostia spod Pustého hradu v riadnom hracom čase prehrali prvýkrát v tejto sezóne.

Hlasy:

Peter Oremus (tréner Skalice): "Pre divákov to musel byť atraktívny zápas. Súhlasím s kolegom, že gólov bolo priveľa, defenzíva ani na jednej strane príliš nefungovala. Výhra proti takému kvalitnému mužstvu nás teší."

Peter Mikula (tréner Zvolena): "Odohrali sme výborné zápasy, ktoré mali hlavu i pätu. Dnes sme to pokazili ako tím. Prvá tretina bola gólovo divoká. Skalica využila naše zaváhania a zaslúžene vyhrala."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok