Obyčajní ľudia sú podľa Poliačika kolaborantom Smeru

SITA
4.11.2012 19:09

Igor Matovič si zas myslí, že spolupráca vlády a opozičnej strany pri riešení rómskej problematiky je priekopníckym činom.

Obyčajní ľudia sú podľa Poliačika kolaborantom Smeru
SITA

Návrh o registrovaných partnerstvách homosexuálov by nemal podporiť každý rozumný človek, nie iba kresťania. V relácii TV Markíza Na telo to dnes povedal šéf OĽaNO Igor Matovič. Cesta, ktorú sa snaží presadiť parlamentná SaS, je podľa neho cestou skazy. Matovič tvrdí, že SaS chce dosiahnuť, aby sa na Slovensku do formulárov namiesto "matka" a "otec" písalo "rodič 1" a "rodič 2". Predkladateľ zákona Martin Poliačik (SaS) poprel toto tvrdenie, keďže rodičovské a manželské práva sú v legislatíve veľmi jasne rozlíšené.

Nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina si myslí, že Poliačik si na seba zobral veľkú úlohu a že sľúbil "nejakým ľuďom, že im niečo vybaví, ako trebárs úver v banke. Cestou sa zastavil u kuchárok a začal im nadávať, že prečo chodia v bielom plášti". Poliačikovi v relácii vyčítal, že sa pri predstavovaní návrhu obracal na pravú stranu parlamentu úplne zbytočne. Kľúč k riešeniu tohto problému podľa neho sedí vľavo, teda je ním vládna strana Smer-SD. Poliačik uviedol, že strana SaS sa o problematike rozprávala aj so zástupcami Smeru, rovnako s nimi intenzívne diskutovala aj jedna strana z tretieho sektora. "My sme naozaj nemohli urobiť viac. My sme pripravili naozaj dobrý legislatívny návrh, odôvodnili sme ho v parlamente, jediné, čo oni musia spraviť, ak potrebujú tak súrne riešiť iné veci, je venovať tých pár sekúnd v parlamente a zahlasovať za to," uviedol Poliačik. Hlina dodal, že byť homosexuálom, požiada Poliačika, aby sa téme prestal venovať. Zástupcom sexuálnych menšín podľa neho takýmto výstrelom SaS iba škodí, keď prezentuje rôzne symboly a do debaty zaťahuje aj kresťanov. Poliačik svoj výrok o tom, že za homosexuálne manželstvá by hlasoval aj Ježiš vysvetlil tak, že ak má byť kresťanstvo založené na láske, musí byť otvorené aj homosexuálnym vzťahom. Uviedol, že niekoľko zahraničných analýz biblických textov homosexualite neodporujú, a to, či zákon bude, alebo nebude platiť, podľa neho nestojí na tom, ako by hlasoval Ježiš.

Poliačik si myslí, že medzi Matovičom a vládou funguje otvorená spolupráca, a tú nazval kolaboráciou. Špekulácie o ústavnej väčšine pre stranu Smer-SD by potvrdili respektíve vyvrátili jednotlivé hlasovania. Matovič si myslí, že ľudia na Slovensku sú dostatočne múdri na to, aby si dokázali urobiť vlastný úsudok o tom, či je takéto tvrdenie založené na pravde. "Nikdy v živote Slovensko nezažilo, aby si sadli za jeden stôl opoziční aj koaliční poslanci a spoločne sa snažili prísť so zásadným hĺbkovým riešením rómskeho problému," argumentoval Matovič. V súvislosti s riešením potvrdil, že štát bude "lustrovať" jednotlivé rodiny a vyhodnocovať ich rizikovosť pri výchove detí.

Hlina svoje vyjadrenie, že "maternica sa stala výrobným prostriedkom", nechcel vyslovene odvolať, no uznal, že nebolo celkom na mieste. "Pokiaľ sa to niekoho dotklo, tak sa ospravedlňujem a nebudem hovoriť, že v niektorých komunitách sa maternica stala maternica výrobným prostriedkom, ale v niektorých komunitách sa mužský pohlavný orgán stal výrobným prostriedkom," doplnil svoj výrok Hlina. Ďalej upozornil, že zvláštne je už aj to, že Rómovia momentálne patria pod ministerstvo vnútra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok