Pravidlá používania lícenky: Komu sedí ružová, komu zlatá a kam ich nanášať?

TA3/zm
21.9.2021 08:00

Nalíčiť krásne líčka vyzerá ako jednoduchý úkon, ale aj v tomto prípade je nutné ovládať základy mejkapu, aby ste dosiahli želaný efekt.

Pravidlá používania lícenky: Komu sedí ružová, komu zlatá a kam ich nanášať?
Pexels/Dids

Niektoré ženy na ne úplne zabúdajú a tento krok vynechávajú, iné to s lícenkami až preháňajú. Nájsť strednú vkusnú cestu pri líčení líc je alchýmia, ktorú s nami však ľahko zvládnete. 

Bronzer verzus lícenka

Najskôr treba odlišovať, či nanášate zlatisté odtiene, ktoré poznáme ako bronzer, alebo lícenku v odtieňoch ružovej. Jednak farebnosť závisí od vášho typu pokožky, ale aj miesta, kam ich na tvári umiestňujete, sú odlišné.

Bronzové tóny, ktoré dodávajú pleti dojem opálenia, sa hodia najmä tmavovláskam a ženám so tmavšou pokožkou. Vzdať sa ich nemusia ani blondínky či ryšavky, ale voliť by ste mali jemnejšie tóny zlatej.

U všetkých žien však platí, že bronzer sa nenanáša na lícnu kosť, ale pod ňu. Líniu ťaháte od ucha smerom ku kútiku pier.

Klasická ružová lícenka zas patrí nad bronzer, teda presne na lícnu kosť. Nie všetky ženy musia používa obe farby. Treba mať trochu citu a vkusu, aby ste nepôsobili zmaľovane. V tomto prípade je dobré nanášať farbu akoby v kruhoch, ale tak, aby sa zlieval so zvyškom mejkapu. Určite nie je v poriadku nakresliť si dva výrazné kruhy, ako sme to videli v rozprávke Mrázik.

Ružová je farba, ktorú by rozhodne blondínky s bledou pokožkou nemali vynechávať.

Vyberajte textúru

Množstvo farieb na líčka má aj rovnaký počet textúr. Vybrať si môžete z klasickej púdrovej, tekutej, krémovej až po gélovú. Zvoliť si môžete podľa typu pokožky.

Pre mastnú alebo staršiu pleť sú vhodné krémové a gélové konzistencie, ktoré sa dobre rozotierajú. Pri nanášaní tak môžete použiť aj vlastné ruky a mať ťahy lícenky viac pod kontrolou.

Práškové lícenky sa však pomocou štetca nanášajú rovnako jednoducho a sú vhodné pre začiatočníčky bez ohľadu na to, aký typ pleti máte. Pokiaľ pod lícenku použijete hydratačný krém a mejkap, znesie práškovú farbu aj staršia pleť. Ale keby ste na predchádzajúce kroky zabudli, usádzala by sa vám lícenka vo vráskach.

Podľa tvaru vašej tváre existuje ešte mnoho drobných odlišností, ako upraviť pomocou dekoratívnej kozmetiky líčka. Okrúhla a srdcovitá tvár potrebuje farebne a opticky trochu zoštíhliť a oválna a podlhovastá zas zosúmerniť.  

Témy: Krása Pokožka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok