Vedci potvrdili, kedy je žena najpríťažlivejšia pre opačné pohlavie: Zvodné sme v tomto období

TA3/zm
20.9.2021 16:00

Okrem výzoru je ešte niečo, čo dokáže ovplyvniť ženskú atraktivitu. Podľa vedci muži okrem kriviek reagujú na ženskú príťažlivosť aj kvôli hormónom. Vieme, kedy sú najsilnejšie!

Vedci potvrdili, kedy je žena najpríťažlivejšia pre opačné pohlavie: Zvodné sme v tomto období
Pexels/Anna Tarazevich

Vymenovať časti tela, ktoré sú podľa mužov na ženách najkrajšie, by tvorilo poriadne dlhý zoznam. Každý má iné preferencie, no v jednom sa podľa vedcov zhodnú. Bez toho, aby o tom páni vedeli, reagujú na naše hormóny, a tie súvisia so ženským cyklom.

Atraktívna plodnosť

Taliansky výskum potvrdil, že pre chlapov je žena najatraktívnejšia v strede cyklu, to znamená presne v období plodnosti. Na prieskume sa zúčastnilo 160 mužov, ktorým predložili dámske fotografie. Zaujímavosťou bolo, že sa medzi nimi nachádzali zábery tých istých žien, akurát v rôznych fázach ich menštruačného cyklu.

Páni o tom, že vidia štyri zábery tej istej osoby, samozrejme, vedeli. Ich úlohou bolo práve označiť fotografiu, na ktorej je dotyčná pre nich najkrajšia. Výsledok až šokujúco presne ukazoval na ovuláciu. Zábery žien v plodnom období vybralo až 90 percent mužov.

Vrodené signály

Príroda to dobre zariadila. Dôvod, prečo sa mužom zdáme najatraktívnejšie v období plodnosti, je dobre známy v celej živočíšnej ríši. Presne tak to predsa funguje aj medzi zvieratami. Akonáhle je samička plodná, vábi partnera kvôli potomstvu. U ľudí to nie je inak, len si to neuvedomujeme už takým zvieracím inštinktom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok