Fico chce spolupracovať s Pellegrinim, vyzval ho na rokovania

TA3 TASR
18.9.2021 19:59

Predseda strany Smer-SD Robert Fico vyzval stranu Petra Pellegriniho, aby so Smerom okamžite otvorili rozhovory o predvolenej a povolebnej spolupráci.

Fico vyzval Pellegriniho na rozhovory o predvolebnej a povolebnej spolupráci
TASR/Jakub Kotian

Ako Fico uviedol, je povinnosťou strán Smer-SD a Hlas-SD "okamžite začať rokovania vo forme predvolebnej a povolebnej spolupráce, ktorá zabezpečí, že prirodzený blok Smeru a Hlasu - či už ako jedna strana, alebo ako dvojkoalícia - bude mať schopnosť dosiahnuť výsledok 35 až 40 percent, čo je úplne reálne. Pokiaľ sa bude Hlas viac orientovať na spoluprácu s liberálnymi stranami, ako je to dnes zrejmé, zabudnime na to, že Slovensko môže mať po voľbách silnú a stabilnú sociálno-demokratickú vládu ."

Fico vyzval politikov Hlasu na okamžité otvorenie takýchto rozhovorov, "pretože to je nielen logické a prirodzené, ale sa to od nás aj očakáva". Spomenul "očividnú" nervozitu vo vyhláseniach nezaradených poslancov okolo lídra Hlasu-SD Petra Pellegriniho na adresu Smeru-SD. "Obavám sa, že keď to takto bude pokračovať, tak terčom politiky Hlasu nebude súčasná vládna koalícia, ale Smer – sociálna demokracia," povedal s tým, že by bolo nešťastné, keby Hlas ponúkal verejnosti ako alternatívu hašterenie sa s ostatnými opozičnými subjektmi.


Podľa Fica vládne v polícii, verejných financiách aj koalícii rozvrat. Krajina podľa šéfa Smeru mieri k predčasným voľbám a novej vláde. Alternatívou podľa Fica nemôže byť ďalší vládny "zlepenec zo strán na jedno použitie". Ako alternatívu pre Slovensko vidí stabilnú vládu zloženú zo skúsených politikov a stabilných politických štruktúr, na ktorej je potrebné podľa neho pracovať už dnes. "Politici Hlasu zdieľajú s nami rovnakú minulosť. Všetko, čo dosiahli, dosiahli vďaka Smeru a nemôžu sa tváriť, že nemajú nič spoločné s ťažkými chvíľami, ktorými Smer musel prejsť," uviedol Fico.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok