Most-Híd a SMK majú cez víkend snemy. Rozhodnúť by mali aj o spájaní do Aliancie

TA3 TASR
18.9.2021 11:17

Maďarské mimoparlamentné strany Most-Híd a SMK organizujú cez víkend snemy. Rozhodnúť majú na nich aj o tom, či sa spolu so stranou Spolupatričnosť definitívne spoja do spoločného projektu s názvom Aliancia. Most-Híd má snem v sobotu v Tvrdošovciach, SMK ho má v nedeľu v Rimavskej Sobote. Následne, ešte v septembri, by sa mal konať prvý snem Aliancie.

Delegáti na sneme Mosta-Híd rokujú o základných dokumentoch, ktoré sú potrebné na zjednotenie troch strán. "Všetky dokumenty sú výsledkom poldruharočných rokovaní, spomedzi ktorých sú najdôležitejšie stanovy, ale nemenej dôležité sú i dokumenty vyrokované delegáciami troch strán - základné princípy, základné ciele, konkrétne ciele a zmluva o zlúčení zúčastnených strán," uviedla hovorkyňa Mosta-Híd Klára Magdeme. Predseda strany László Sólymos sa pre ochorenie COVID-19 na rokovaní snemu osobne nezúčastní.

"Bude sa rozhodovať o prijatí stanov novej spoločnej strany, o fúzií SMK do strany Szövetség - Aliancia a tiež o funkcionároch nominovaných do spoločných orgánov novej strany za platformu SMK," povedal o priebehu snemu tlačový tajomník SMK Róbert Králik. V spoločnej strane Aliancia majú tri maďarské strany fungovať formou platforiem. Deklaráciu o vytvorení spoločného politického subjektu podpísali strany v Komárne ešte v auguste minulého roka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok