Bývalý policajný vyšetrovateľ Marián Kučerka je obžalovaný. Figuruje vo viacerých kauzách

TA3 TASR
17.9.2021 13:11

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd v Pezinku obžalobu na bývalého policajného vyšetrovateľa Mariána Kučerku. Potvrdil to hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Kučerka poprel, že by bol na neho vyvíjaný nátlak
TASR/Martin Baumann

"Prokurátor ÚŠP podal dňa 31. augusta 2021 na ŠTS v Pezinku obžalobu na obvineného M. K. pre dva skutky, právne kvalifikované ako zločin prijímania úplatku a obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v spolupáchateľstve," dodal Skladan.

Mariána Kučerku zadržali v rámci novembrovej policajnej akcie Judáš. Počas nej zadržali aj bývalého a zosnulého policajného prezidenta Milana Lučanského a ďalších vysokopostavených policajných funkcionárov. Kučerka bol obvinený aj v rámci akcie Národnej kriminálnej agentúry pod názvom Očistec. Bol vylúčený na samostatné konanie. Upozornil na to v piatok Denník N.

Podľa mediálnych správ Kučerku žalujú pre prijatie úplatku vo výške 25-tisíc eur od nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra, prostredníctvom bývalého riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernarda Slobodníka, za to, že pomôže synovcovi exministra hospodárstva Petra Žigu. V druhom skutku je žalovaný preto, že prijal úplatok vo výške 200-tisíc eur od bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovíta Makóa.

Koncom mája sa Kučerka k niektorým skutkom priznal. V minulosti vypovedal voči bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby Vladimírovi Pčolinskému v jeho druhej korupčnej kauze, z ktorej bol obvinený.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok