Muž previedol tisíce eur na účet podvodníka, z práce v Holandsku nebolo nič

TA3 TASR
17.9.2021 10:33

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu, ku ktorému došlo v auguste tohto roku prostredníctvom internetovej komunikácie.

Počítač IT digitálny digitalizácia elektronický elektronizácia (SITA/AP)
SITA/AP

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, zatiaľ neznámy páchateľ komunikoval s Petrom zo Sniny o sprostredkovaní práce a ubytovaní v Holandsku.

"Pod touto zámienkou od neho postupne vylákal finančné  hotovosti, a to vo výške 600 eur, potom vo výške 700 eur, 400 eur, neskôr vo výške 1500 eur a nakoniec ešte ďalších 520 eur. Peniaze Peter postupne zo svojho účtu v banke prevádzal na účet banky, ktorý mu určil 'sprostredkovateľ'. K sprostredkovaniu práce a ani ubytovania však nedošlo. Dôverčivému Sninčanovi tak vznikla celková škoda vo výške 3720 eur," uviedla Ligdayová.

Zákon pre páchateľa tohto podvodu stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na jeden až päť rokov. Polícia apeluje na zvýšenú opatrnosť a obozretnosť pri akýchkoľvek komunikáciách či uzatváraní vzájomných dohôd s neznámymi osobami.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok