Žilinka urobil personálne zmeny na generálnej prokuratúre

TA3 TASR
16.9.2021 14:42

Na Generálnej prokuratúre SR nastali od stredy 15. septembra personálne zmeny. Generálny prokurátor Maroš Žilinka odvolal z funkcie prvej námestníčky Vladimíru Klimentovú, ktorá sa stala námestníčkou, a prvým námestníkom sa stal Jozef Kandera. Uviedol to hovorca prokuratúry Dalibor Skladan.

Paragrafu 363 už majú dosť. Spustili petíciu, v ktorej žiadajú zmenu
TASR/Martin Baumann

"Môžeme potvrdiť, že s účinnosťou odo dňa 15. septembra došlo na Generálnej prokuratúre SR k organizačnej zmene, pričom na post prvého námestníka generálneho prokurátora Slovenskej republiky bol vymenovaný Jozef Kandera. Dôvodom organizačnej zmeny bola optimalizácia procesov riadenia," vysvetlil Skladan.

Kandera predtým pôsobil ako námestník generálneho prokurátora. Ten 24. augusta zastavil trestné stíhanie vo veci podozrení z manipulácie výpovedí svedkov Úradom inšpekčnej služby ministerstva vnútra, ktoré dozoruje špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. Generálna prokuratúra SR argumentovala, že uznesenie o začatí trestného stíhania bolo vydané v rozpore so zákonom, nepríslušným orgánom, bez akýchkoľvek relevantných podkladov.

Kandera tiež na konci augusta zrušil obvinenie bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby Vladimírovi Pčolinskému. Podľa neho bolo obvinenie voči Pčolinskému založené len na výpovediach dvoch kajúcnikov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok