Saakašvili odmietol výzvu na vysťahovanie z prezidentského paláca

TASR
4.11.2012 09:03

Gruzínsky prezident Michail Saakašvili sa odmietol výzvu premiéra Bidzinu Ivanišviliho, aby sa vysťahoval z prezidentského paláca v Tbilisi. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti.

Saakašvili odmietol výzvu na vysťahovanie z prezidentského paláca
SITA

"Prezidentský palác nie je osobným vlastníctvom pána Saakašviliho. Budova je určená na prácu prezidenta," konštatovala hovorkyňa hlavy štátu Manana Mandžgaladzeová.

Víťaz októbrových parlamentných volieb Ivanišvili požiadal tento týždeň svojho politického odporcu Saaakašviliho, aby presťahoval svoj úrad z prezidentského paláca do budovy štátneho kancelárstva, kde zasadá vláda, ktorá má nižšie prevádzkové náklady.

Nový premiér okrem toho vyhlásil, že pre chudobné Gruzínsko je priveľkou záťažou platiť dve prezidentské lietadlá, ktorých údržba stojí v prepočte zhruba 377.000 eur mesačne.

Gruzínsky parlament 25. októbra schválil novú vládu pod vedením miliardára Ivanišviliho, ktorého opozičná koalícia Gruzínsky sen získala parlamentnú väčšinu vo voľbách z 1. októbra. Saakašvili zostane prezidentom do októbra 2013, keď reforma ústavy presunie množstvo prezidentských právomocí na premiéra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok