Vláda má rokovať o skrátení volebného moratória aj o držaní mačkovitých šeliem

TA3 TASR
16.9.2021 08:41

Volebné moratórium by sa malo skrátiť na 48 hodín pred dňom konania volieb. Vyplýva to z návrhu novely zákona o podmienkach výkonu volebného práva a o zmene a doplnení niektorých zákonov, o ktorých má vo štvrtok rokovať vláda.

Návrh ráta s viacerými úpravami, zjednocuje napríklad nárok na odmeny pre členov volebných komisií a zavádza tiež nový limit pre počet členov okrskových volebných komisií v Bratislave a Košiciach, po novom ich má byť najmenej sedem.

Na programe je aj návrh legislatívnej úpravy zákona o verejných vodovodoch a verejných kanalizáciách. Jedna zo zmien, ktorú prináša, je obmedzenie vlastníctva verejnej vodárenskej infraštruktúry len na subjekty verejného práva - obce, skupiny obcí, prípadne spoločnosti s majetkovou účasťou obce či skupiny obcí.

Rovnako budú ministri rokovať aj o ďalšej legislatívnej úprave z dielne Ministerstva životného prostredia SR, ktorá reguluje a sprísňuje podmienky držby niektorých druhov zvierat vrátane mačkovitých šeliem.

Vláda by mala rozhodnúť o zrušení niektorých úloh, ku ktorým kabinet v minulosti zaviazal Ministerstvo kultúry SR. Rezort navrhuje, aby sa zrušenie týkalo aj vypracovania Stratégie rozvoja miestnej a regionálnej kultúry a kultúry národnostných menšín. Poukazuje pritom na prípravu dvoch zákonov, ktoré budú tieto oblasti upravovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok