Prezidenta USA budú voliť aj v stanoch a armádnych vozidlách

TASR
3.11.2012 19:02

Hurikán Sandy núti organizátorov utorňajších prezidentských volieb v USA improvizovať.

Prezidenta USA budú voliť aj v stanoch a armádnych vozidlách
SITA

Vzhľadom na to, že mnohé z najviac zasiahnutých oblastí štátov New Jersey, New York a Connecticut sú stále bez elektriny, ako provizórne volebné miestnosti zrejme poslúžia aj vojenské vozidlá alebo stany, napísal dnes na svojej internetovej stránke denník New York Times (NYT).

Voľby sa však určite uskutočnia aj v spustošených regiónoch. "Či peklo alebo povodeň - máme oboje - v utorok budeme hlasovať," povedal William T. Biamonte, člen volebnej komisie za demokratov v okrese Nassau na newyorskom Long Islande. Polovica z tamojších volebných miestností bola v piatok stále bez elektriny, ich funkciu by tak mohli 6. novembra plniť v New Jersey armádne vozidlá a v New Yorku stany.

Superbúrka Sandy tiež skomplikovala prácu pošte, takže sčítanie hlasov zaslaných v obálkach by mohlo trvať dlhšie. Okrem toho mnoho občanov nemusí ísť voliť vôbec, jednoducho preto, že budú mať iné starosti. To by však podľa NYT nemalo mať zásadný vplyv na výsledok volieb,  pretože najviac postihnuté oblasti ležia v štátoch, kde sa v každom prípade očakáva víťazstvo úradujúceho prezidenta Baracka Obamu. Iné by to mohlo byť pri hlasovaní o kongresmanoch a miestnych referendách.


Počasie zrejme Američanov čoskoro potrápi znova, pretože podľa meteorológov zasiahne na budúci týždeň východné pobrežie USA citeľné ochladenie a možno aj rozsiahly studený front, ktorý sa momentálne formuje nad Atlantikom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok