Svätý Otec sa v Košiciach stretol s mládežou. Privítalo ho viac ako 20-tisíc veriacich

TA3 TASR
14.9.2021 17:22

Pápež František prišiel v utorok popoludní na stretnutie s mládežou na košickom štadióne Lokomotíva. Na podujatí ho privítalo viac ako 20.000 prevažne mladých ľudí, nechýbajú však ani staršie generácie.

Pontifik pozdravil zaplnený štadión

Hlava katolíckej cirkvi prešla cez zaplnený štadión v papamobile, z ktorého zdravila účastníkov. Program stretnutia tvoria svedectvá mladých, dialóg so Svätým Otcom a jeho príhovor. Hymnou je skladba Zdvíhajme svet. Brány štadióna otvorili pre účastníkov stretnutia už o 8.00 h. Dopoludnia sa konala svätá omša, ktorú celebroval kardinál Dominik Duka, pražský arcibiskup. Jeden z nasledujúcich blokov bol venovaný Anne Kolesárovej, ktorú na tomto štadióne blahorečili pred troma rokmi.

Stretnutie je prioritne určené pre mladých vo veku od 15 do 30 rokov, v dave je však aj množstvo starších ľudí. Účastníci, ktorých je približne 21.000, museli prejsť bezpečnostnými kontrolami. Na štadióne sú rozmiestnení na trávnatej ploche a v sektoroch po obvode s miestami na sedenie. Pápež v utorok navštívil aj Prešov, kde odslúžil liturgiu sv. Jána Zlatoústeho, a v Košiciach sa na sídlisku Luník IX stretol s rómskou komunitou. Z Košíc zamieri podvečer letecky späť do Bratislavy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok