Vyskúšajte pleťové masky z bieleho jogurtu, hydratujú a zbavia akné i pigmentových škvŕn

TA3/zm
15.9.2021 10:00

Probiotické kultúry, ktoré obsahuje biely jogurt, sú prospešné nie len pre naše trávenie, ale i pleť. Vyskúšajte si z neho pripraviť tri domáce masky na tie najrôznejšie kožné problémy.

Vyskúšajte pleťové masky z bieleho jogurtu, hydratujú a zbavia akné i pigmentových škvŕn
Pexels/Tara Winstead

Zdravé baktérie v jogurte majú na našu pleť liečivé účinky. Na to ho nemusíte konzumovať, stačí, keď si pripravíte masky, vďaka ktorým dodáte pokožke hydratáciu, zbavíte ju akné a vybielite pigmentové škvrny.

Maska na hydratáciu

Kyselina mliečna, obsiahnutá v kvalitnom bielom jogurte, podporuje obnovu kožných buniek a dodáva pleti extra dávku vody. Maska z bieleho jogurtu je vhodná pre suchú i mastnú pleť. Najlepšie účinky dosiahnete, ak s jogurtom zmiešate olivový olej v pomere 1:3. Zmes aplikujte trikrát do týždňa a ponechajte na tvári aspoň štvrťhodinu.

Masky z bieleho jogurtu Pexels/Alesia Kozik

Jogurtom proti akné

Biely jogurt má antibakteriálne účinky, preto skvele funguje na problematickú pleť. Ak do neho pridáte pár kvapiek levanduľového oleja, môžete sa zbaviť akné. Optimálna frekvencia používania pleťovej masky je raz do týždňa.

Vybieľte pigmentové škvrny

Ak jogurt dávate pleti pravidelne, má jemne bieliace účinky, čo oceníte, ak vás trápia pehy alebo pigmentové škvrny. Vyskúšajte kombináciu s citrónovou šťavou, ktorá má rovnako schopnosť stiahnuť tón pleti. Výsledky uvidíte po tom, ako budete masku používať trikrát týždenne po polhodine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok