Multifunkčný arganový olej: Využijete ho na pleť, vlasy, nechty a dokonca i päty

TA3/zm
13.9.2021 16:00

Zlatisto sfarbený olej je jedným z najznámejších v kozmetickom priemysle, pretože má mnoho spôsobov využitia. Arganový olej sa používa stáročia, a ak ste ho ešte neskúsili, mali by ste to napraviť. Miniete ho rýchlejšie než myslíte.

Multifunkčný arganový olej: Využijete ho na pleť, vlasy, nechty a dokonca i päty
Pexels/Monstera

Zaobstarajte si kvalitný arganový olej a uvidíte skvelé výsledky od hlavy po päty. A to doslova. Využitie tohto prírodného výťažku v kúpeľni nemá hranice. 

Vlasy

Rozštiepené končeky či krepovaté vlasy sú minulosťou, ak začnete zlatistý olej používať aj na svoju korunu krásy. Použitie je veľmi jednoduché, nahraďte ním kondicionér. V takom prípade ho naneste na umyté vlasy, nechajte pár minút pôsobiť a znovu opláchnite. 

Arganový olej sa dá použiť aj ako vlasová maska, ktorá vráti hrive lesk a pružnosť vlasov. 

Pleť

Arganový olej má prirodzene vysoký podiel vitamínu E, ktorý dokonale hydratuje pokožku. V obľube ho však nemajú len ženy so suchou pleťou, je tiež pomocníkom v boji proti akné a výborný anti-age prípravok.

Arganový olej Pexels/Alesia Kozik

Nechty

Ak si olej z arganu zaobstaráte v dávkovači s pipetou, občas ho aplikujte aj nechty a ich okolie. Vďaka nemu vám nechty spevnejú, prestanú sa lámať a dostanú bohatú výživu. Ak dáte primerané množstvo, olej sa veľmi rýchlo vstrebe a nebudete mať pocit mastných rúk.  

Nohy

Napokon ešte jeden tip na maximálne využite arganového oleja. Pridajte si ho do kúpeľa a vymáčajte v ňom nohy. Dokáže perfektne zmäkčiť stvrdnuté kožu na pätách, takže je vhodný pred tým, ako si urobíte domácu pedikúru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok