Majstrom Európy v cyklistike je Talian Colbrelli, Sagan preteky nedokončil

TA3 TASR
12.9.2021 17:30

Majstrom Európy v cyklistike sa na šampionáte v talianskom Trente stal domáci reprezentant Sonny Colbrelli. Tridsaťjedenročný Talian zvládol 179 km dlhú trať za 4:19:45 h, druhý skončil po záverečnom šprinte Remco Evenepoel z Belgicka. Bronz vybojoval Francúz Benoit Cosnefroy (+1:30 m). Slovenskí reprezentanti Peter Sagan, Martin Haring, Patrik Tybor, Juraj Sagan, Marek Čanecký a Juraj Bellan preteky nedokončili.

Majstrom Európy v cyklistike je Talian Colbrelli, Sagan preteky nedokončil
TASR/AP

Na petekárov čakalo osem kôl a 3430 nastúpaných metrov. Trasa bola náročná a vrchári sa drali dopredu hneď od úvodu. Prvý únik vyprovokovali Francúzi, za nimi sa vydala štvorica Španielov, zastúpenie malo aj Belgicko, Nemecko, Taliansko, Rakúsko a Švajčiarsko. Pelotón zvýšil tempo, nestačili mu Tybor, Bellan a J. Sagan, všetci traja ďalej nepokračovali.

Tridsať kilometrov pred cieľom sa vpredu usadila deväťčlenná skupina pretekárov, v ktorej boli Belgičania Remco Evenepoel a Ben Hermans, Francúz Benoit Cosnefroy, Sonny Colbrelli z Talianska, Marc Hirschi zo Švajčiarska, Pavol Sivakov z Ruska, Slovinec Tadej Pogačar, Talian Matteo Trentin a Markus Hoelgaard z Nórska.

Zálusk na triumf si robil Pogačar, ale neskôr sa vpredu sformovala trojica Colbrelli, Cosnefroy a Evenepoel. Desať kilometrov pred cieľom sa odtrhli Colbrelli a Evenepoel, ktorí si to v závere rozdali aj o titul. "Je to fantastické. Začiatok pretekov nebol ideálny, ale napokon som zvládol záver aj vďaka tímu. Ďakujem hlavne Matteovi Trentinovi, ktorý mi pomohol," povedal nový šampión v cieľových priestoroch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok