NAKA vyšetruje Zuriana a Santusovú, spolu s pánom X mali založiť zločineckú skupinu

TA3
11.9.2021 20:27

Národná kriminálna agentúra vyšetruje exriaditeľa NAKA Branislava Zuriana, vyšetrovateľku Úradu inšpekčnej služby Dianu Santusovú, ale aj bývalého riaditeľa bratislavskej operatívy Jána Kaľavského. Vyplýva to z dokumentu, ktorý má TA3 k dispozícii.

Zurian Naka 1140px (TASR/Pavol Zachar)
TASR/Pavol Zachar

Ako sa v ňom uvádza, Diana Santusová, Ján Kaľavský, Branislav Zurian a dvaja ďalší, sú podozriví zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, ktorá má fungovať približne od 14. apríla 2021 v Bratislave, ale aj na ďalších miestach Slovenska. V sobotu o tom informoval aj portál hnonline.sk. Skupinu mala podľa dokumentu založiť spolu s ďalšími ľuďmi osoba s prezývkou "pán X", ktorá ju má aj riadiť, koordinovať a vydávať pokyny. 

Na nižších stupňoch v rámci skupinovej hierarchie majú byť i osoby, ktoré pôsobia v štruktúrach Slovenskej informačnej služby alebo s ňou majú vzťah. Súčasťou skupiny majú byť i policajti z Úradu inšpekčnej služby. Podľa vyšetrovateľov je cieľom organizácie mariť prácu a diskreditovať tímy Očistec a Fénix, ktoré zriadili, aby odhaľovali korupčnú činnosť.

Snahou skupiny má byť podľa kriminalistov dosiahnuť väzobné stíhanie pre osoby, ktoré spolupracujú s políciou na objasňovaní káuz, a "ktorým bude následne pod hrozbou ďalšieho trvania väzby, respektíve odsúdenia ponúknutá takzvaná posledná možnosť, aby krivo obvinili členov tímov Očistec a Fénix...“.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok