Smutná rozlúčka s Belmondom. Hviezdy filmového plátna Delon a Richard prišli o barlách

TA3 TASR
10.9.2021 12:45

V Paríži sa naposledy rozlúčili s filmovým velikánom Jeanom-Paulom Belmondom. Pohreb bol určený len pre rodinu a blízkych priateľov.

Smutná rozlúčka s Belmondom. Hviezdy filmového plátna Delon a Richard prišli o barlách
ČTK

V kostole Saint-Germain-des-Prés (kostol sv. Hermana na lúkach) v parížskej Latinskej štvrti sa v piatok konala pohrebná omša za zosnulého francúzskeho herca Jeana-Paula Belmonda, ktorý zomrel v pondelok vo veku 88 rokov, informovala televízia BFM.

Hercovo majstrovstvo si pred tým - vo štvrtok - v parížskej Invalidovni uctili tisíce ľudí, ktorí tam prišli večer po oficiálnej rozlúčke so štátnymi poctami za účasti prezidenta Emmanuela Macrona.

Delon aj Richard prišli s barlami

Ako informovala agentúra AFP, piatkový pohreb bol komornejšou záležitosťou, na ktorej sa zišla Belmondova rodina, priatelia a filmové celebrity. Bol medzi nimi aj 85-ročný Alain Delon, ktorý bol - podobne ako jeho priateľ Belmondo - v 60. a 70. rokoch tvárou francúzskej filmovej Novej vlny.

Medzi smútiacimi bolo mnoho ďalších známych umelcov, vrátane režiséra Clauda Leloucha či herca Pierra Richarda, známeho vďaka úlohám v komédiách zo 70. rokov, ktorý do kostola prišiel - podobne ako Delon - o barlách.

Na chodníkoch priľahlých ku kostolu čakali stovky Belmondových fanúšikov, ktorí pri vnášaní i vynášaní rakvy s telom z chrámu búrlivo tlieskali.

Francúzsky herec Alain Delon so synom Anthonym na rozlúčke s Jeanom Paulom Belmondom. TASR/AP

Belmondo počas svojej kariéry účinkoval vo vyše 80 filmoch a pracoval s celou škálou popredných francúzskych režisérov. Práve film Jeana-Luca Godarda Na konci s dychom priniesol obom trvalú slávu.

Jean-Paul Belmondo, Francúzmi s láskou prezývaný Bébel, bol aj talentovaným športovcom, ktorý robil nebezpečné kaskadérske čísla vo svojich filmoch často osobne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok