8 tipov kam za poznávaním počas jesenných prázdnin

CK Satur/PR
9.9.2021 10:48

Tento článok vás zavedie za hranice Slovenska, do najrôznejších kútov sveta. Do Paríža i do Londýna, do Nemecka, na ostrov Madeira, do Jordánska, na ostrovy v Indickom oceáne a tiež cez Atlantik do Mexika. Nechajte sa viesť vlastnou zvedavosťou, čo všetko sa dá na okruhoch týmito krajinami navštíviť a to i v čase jesenných prázdnin.

8 tipov kam za poznávaním počas jesenných prázdnin
CK Satur

Legendy, mýty, fakty, more, ťavy, púšť a všakovaká fascinujúca paleta poznávacích zájazdov od CK SATUR, ktoré si pre vás pripravili, sú len štipkou toho, na čo všetko sa môžete tešiť. Plno zážitkov na rovných i krivolakých cestách, poznanie pre potešenie, zostup do hlbín vekov, kde precítite pútavú históriu, ktorú vyhrabali archeológovia a pritom nevynechajúc Disneyland, Legoland či "Dubailand".

1. Madeira

Súostrovie Madeira kedysi nazývané Purpurové ostrovy, ktoré len náhodou objavili portugalskí moreplavci je plné zelených záhrad s unikátnymi druhmi rastlín a kvetov, ideálnym podnebím, úchvatnou prírodou, pôsobivými scenériami a modrým oceánom všade kam len oko dovidí. Pri poznávaní Madeiry navštívite hlavné mesto Funchal, ktoré sa pýši krásnymi budovami, katedrálou Sé z 15. storočia, kostolom Santa Clara, elegantnou sochou cisárovnej Sissi, ktorá ostrov navštívila v 19. storočí, tržnicou s množstvom tropického ovocia, rýb, kvetín, a prímorskou promenádou Avenida do Mar. Nevynecháte ani čarovné madeirské mestečká ako Camara de Lobos, Porto Moniz, ktoré má prírodné kúpalisko z lávových kameňov, druhý najvyšší útes na svete Cabo Girao, krásne domčeky v Santane, a vo výške 1095 m vyhliadku Eira do Serrado.

Madeira CK Satur

2. Jordánsko

Jordánsko je krajinou púšte ako i zelene a najslanšieho mora na svete. Je plné tajomných pokladov, ktoré neskrýva len úchvatná Petra, ktorú dobýjal aj Indiana Jones, ale aj dramatická púšť Wadi Rum, či antické mesto Jerash. Za poznaním Jordánska sa najskôr vydáte na trh, kde vás zláka čerstvá káva s kardamónom alebo čerstvý džús z granátových jabĺk. Omamné vône vás budú sprevádzať aj historickým mestom Madaba, ktoré je plné zaujímavých kostolov a farebných mozaík. Hlavné mesto Ammán vás očarí nielen arabskou a antickou atmosférou, ale aj modernými ulicami. Z hory Nebo sa pozriete na Izrael a možno zahliadnete aj Jeruzalem a Jericho. Veď uvidíte. Ale ešte cestou na juh budete dobýjať púštne hrady až kým vás cesta nezavedie presne tam, kam mali namierené pútnici pred viac ako dvetisíc rokmi, do tajomnej Petry. Toto je fascinujúce dielo prírody ako aj človeka. Vaše poznávanie ukončíte pri ďalšom poklade krajiny, pri Mŕtvom mori.

Petra CK Satur

3. Mexiko

Objavte s CK SATUR kus mexického sveta, kde žiaria nielen biele pieskové pláže a tyrkysové more, ale aj pozostatky starých civilizácií, ktoré po sebe zanechali svoje stopy roztrúsené po celej krajine. Ich pôvodná kultúra je plná zvláštností a tajov, do ktorých nahliadnete cez pyramídy, observatóriá, mayské paláce, mystické miesta, kde sa vykonávali rôzne rituály a ihriská, na ktorých sa hrávali obľúbenú loptovú hru. Pri poznávaní Mexika navštívite slávne archeologické lokality ako Chichen Itzá a Uxmal, ktoré sa vám predvedú vo svojej úplnej dokonalosti a to priamo v yucatánskej džungli. Nebude chýbať koloniálne mesto Merida, fabrika na výrobu tequily a kúpanie sa v cenote. Po týchto mexických zážitkoch budete oddychovať na Mayskej riviére a užívať si vynikajúci all inclusive, pričom môžete navštíviť aj tunajšie obľúbené eko-archeologické parky s rôznymi atrakciami ako Xcaret alebo Xel-Ha.

Uxmal CK Satur

4. Srí Lanka a Maldivy

Poznávanie Srí Lanky a Maldív je fantastická kombinácia dvoch nádherných krajín, pričom na Srí Lanke si užijete poznávanie a na Maldivách relax pod palmami na bielych piesočnatých plážach. Srí Lanka je ostrov plný tajomstiev, magických chrámov, usmievavých a pohostinných ľudí. Cesta poznania začína v sloňom sirotinci v Pinnawala, kde žije približne 70, vrátane tých najhravejších a najrozkošnejších, zachránených sloních mláďat. Úchvatné sú zlaté jaskynné chrámy v Dambull, či stredoveké kráľovstvo Polonnaruwa, ktoré sa od svojho vzniku pred 800 rokmi zmenilo len málo, o čom sa sami presvedčíte. Sigirya čiže „Levia hora“, trón kráľa Kasyapa alebo „Pevnosť v oblakoch“, skala týčiaca sa do výšky 200 m patrí medzi tie najväčšie zaujímavosti. Čaká vás ešte dedina Matale, ktorá je plná ajurvédických záhrad s korením a miestnym ovocím a najposvätnejšia budhistická pamiatka Dalada Maligawa – Chrám Budhovho zubu. A po tomto dobrodružstve vás čaká prelet a pobyt na nádherných plážach tropického raja na Maldivách s all inclusive.

Maldivy CK Satur

5. Legoland v Nemecku

Poznávanie Legolandu je snom nielen malých ale často aj veľkých. Zábavný park Legoland, ktorý bol vyhlásený za jeden z najlepších zábavných parkov v Európe, je vybudovaný z viac ako 50 miliónov kociek lega. Legoland vám ponúkne takpovediac ,, svet v malom “ na ploche viac ako 26 futbalových ihrísk. Nachádzajú sa tu Benátky, Amsterdam, rôzne najznámejšie miesta a stavby Európy, všetko vybudované z farebných kociek. Budete sa môcť povoziť na lego autách alebo sa vydáte na expedíciu lego džungľou plnou dinosaurov, mäsožravých rastlín. Nájdete tu i továreň, kde sa priamo pred vašimi očami vyrába lego. V podmorskom svete Legolandu stretnete aj naozajstného žraloka. Okrem lego zábavy, na vás čaká aj jazero Herrenchiemsee, ktoré je pre svoju veľkosť nazývané i Bavorské more. Tu si užijete plavbu loďou k Panskému ostrovu a návštevu rozprávkového zámku Herrenchiemsee, ktorý si nechal postaviť bavorský kráľ Ľudovít II. a to podľa vzoru francúzskeho zámku Versailles.

Zábavný park CK Satur

6. Paríž & Disneyland

Poznávanie Paríža a Disneylandu je skvelou kombináciou, kde sa plnia sny malým ale aj veľkým. V rozprávkovom zábavnom parku Disneyland nachádzajúcom sa v blízkosti Paríža sa prenesiete do rozprávky prostredníctvom piatich čarovných krajín, pričom jeho návšteva garantuje množstvo nezabudnuteľných zážitkov, úžasnú atmosféru a skvelú zábavu s krásnou Snehulienkou alebo legendárnym Mickey Mouseom. Paríž je francúzskym klenotom, pričom pri prehliadke uvidíte Eiffelovu vežu, Katedrálu Notre-Dame, Louvre, Víťazný oblúk a nevynecháte ani Baziliku Sacre Coeur, Latinskú štvrť, Sainte – Chapelle, Justičný palác, alebo sa necháte zlákať aj na plavbu loďou po Seine.

Disneylnad CK Satur

7. Londýn pre deti - Harry Potter a Legoland

Zaleťte si do Veľkej Británie a poznávajte Londýn detskými očami. Dozviete sa ako vznikali filmové príbehy o legendárnom čarodejníkovi Harrym Potterovi, navštívite morské akvárium so žralokmi a tiež Legoland vo Windsore s vyše 55 atrakciami a jazdami. Uniknite pred obávanými drakmi, zažite vzrušujúcu jazdu po divokej rieke s vikingskou posádkou alebo sa pripojte k potápačom z ponorky Atlantis. Vydáte sa aj po londýnskych historických stopách, prejdete sa k Westminsterskému opátstvu, parlamentu a pekne zblízka si pozriete symbol mesta Big Ben. Deťom aj dospelým naskočia zimomriavky pri pohľade na majestátne žraloky – najznámejších obyvateľov Londýnskeho akvária. Určite vás potešia aj ich susedia - tučniaci alebo drobné a vzácne morské koníky. Nakoniec si prezriete mesto ešte raz, tentokrát z vtáčej perspektívy počas „letu“ na Londýnskom oku, z ktorého sa toto mesto javí ako nekonečné. Ešte sa stretnete so svetovými celebritami v múzeu voskových figurín Madame Tussaud’s. Pre mamičky budú určite príjemným spestrením a oddychom nákupy na Oxford Street, odkiaľ sa neskôr vydáte k ďalšiemu významnému symbolu mesta – Piccadilly Circus.

Londýn CK Satur

8. Dubaj

Dubaj je neuveriteľné, luxusné, nenapodobiteľné a fantastické mesto. Poznávanie Dubaja je zážitkom, kde sa veľmi ľahko prenesiete do svete nielen siedmych ale aj stoviek divov. Môžete sa vybrať na nákupy do niektorého z mnohých nákupných centier, relaxovať na pláži alebo ísť za zábavou aj s vašimi deťmi. Aquapark, Green Planet, Legoland či Warner Bros. Dubaj sa vám ukáže v plnej nádhere od zátoky Dubai Creek, zlatého trhu, a samozrejme z 828 metrov vysokej budovy Burj Khalifa, ktorá je súčasťou najväčšieho nákupného centra Dubai Mall. Ešte vás čaká hotel Burj al Arab, púštne safari, Palmový ostrov, v hoteli Atlantis The Palm návšteva Lost Chambers Aquarium, ktoré je akousi pripomienkou bájnej Atlantídy, veľký vodný park Aquaventure, kde je jedinečný svet zábavy s bazénmi, toboganmi či umelými vlnami. Svet kociek sa vám odhalí v Legolande s veľkým množstvom modelov lega a 40 interaktívnymi atrakciami. Milovníci lodí sa môžu vydať do Musandamu, čo je enkláva Ománu, známa pre mnoho najrôznejších zátok a fjordov, kde sa môžete kúpať v opustených zátokách.

Dubaj CK Satur

Pre aktuálne informácie ohľadom vstupu do jednotlivých krajín a podmienkach návratu navštívte covid mapu.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok