TOP 6 tipov na jesenné prázdniny v exotike

CK Satur/PR
7.9.2021 17:45

Jesenné prázdniny patria medzi najcestovanejšie obdobie Slovákov do exotiky, kedy si ešte mnohí radi predĺžia leto pri mori. Cestovateľmi je už dávno potvrdené, že mora, slnka, pohody a radosti s deťmi nikdy nie je dosť. Objavte aj vy čaro exotiky počas rodinnej dovolenky na prelome októbra a novembra a užite si bezpečný pobyt vo vybraných krajinách, kde to aktuálna situácia aj umožňuje.

TOP 6 tipov na jesenné prázdniny v exotike
CK Satur

Viete že, že jesenné prázdniny tento rok začínajú 28.10. a vďaka štátnemu sviatku, končia až 1. novembra? A viete, že vám tak stačí len 5 dní dovolenky a získate za to 9 dní oddychu? Aby sa vám v dnešnom svete plnom zmien ľahko vyberalo, pripravili sme pre vás výber top krajín, kam sa oplatí ísť za oddychom a pohodou pri mori. Do všetkých týchto destinácií sa dostanete priamym letom z Bratislavy alebo Viedne a všetky pobyty sú s all inclusive službami.

1. Mexiko

Stačí len 12 hodín letu a vy sa ocitáte v krajine, kde na vás čaká príjemné letné počasie, oceánsky blankyt, super služby a jedno z najlepších all inclusive na svete, pričom si môžete vybrať letovisko Cancun a priamo na bielej piesočnej pláži hotel pre dospelých Iberostar Selection Cancun 5*. Z Cancunu sa môžete vydať za leňošením na nádherné exotické ostrovy Isla Muejres, za kultúrnym poznaním mayských pyramíd do Chicen Itzá, alebo si len tak užívať rušné letovisko v mexických rytmoch.

Hotel Iberostar Selection Cancun CK Satur

Ak vás lákajú veľké rezorty s atrakciami pre deti vyskúšajte hotel Bahia Principe Grand Tulum 5* s toboganmi, ihriskami pre deti a delfinárium. Určite s nimi nevynechajte fantastický park Xcaret so zvieratami, morskými živočíchmi, plávaním v podzemných riekach a jedno z najlepších večerných farebných predstavení na svete, kde sa vám predstaví „Mexiko v kocke“. Jesenné prázdniny v Mexiku môžete priamym letom z Viedne tráviť v spomínaných hoteloch v termíne 24.10. – 01.11. Dobrou správou je, že vám stačí 5 dní dovolenky, aby ste 9 dní oddychovali.

Hotel Bahia Principe Grand Tulum CK Satur

2. Maldivy

Oáza kľudu a more na dosah je pre tých, ktorí túžia po pôvabe ostrovov s jemným bielym pieskom, rozžiareného slnka a absolútnej odovzdanosti sa do rúk maldivského raja. Na kúzelných maldivských ostrovoch CK SATUR pre vás vybrala obľúbený hotel Sun Siyam Olhuveli 5* s all inclusive programom. Po priamom lete z Viedne vás rýchloloď presunie do hotelového rezortu pozostávajúceho z 3 ostrovov, na ktorých sú pláže s bielym pieskom, priezračnou vodou s lagúnami, kde si sem-tam plávajú baby žraloky, koralový útes s farebným podmorským svetom, ale aj divoký oceán. Vybrať si môžete vilky priamo na pláži s bazénom alebo aj na vode.

Hotel Sun Siyam Olhuveli CK Satur

V ponuke CK SATUR nájdete aj novootvorený hotel Siyam World 5* s fantastickým 24 hodinovým „WOW!“ all inclusive. Z hlavného mesta Male sa sem dostanete hydroplánom, čo je tiež skvelý zážitok pozerať na atoly z výšky. Koralový útes a podmorské divadlo môžete spoznávať v celej jeho 1,5 km kráse priamo pred rezortom. Svoje ubytovanie si môžete vybrať z veľkého počtu plážových viliek s bazénom a vodných viliek, dokonca aj s toboganom, s rozlohou od 89 až po 3 000 m2. Hotel pre deti ponúka množstvo aktívnej zábavy na suchu aj na vode. Svoje rodinné jesenné prázdniny si tu môžete užiť v termíne od 27.10. – 4.11.

Hotel Siyam World sa pýši aj najväčším plávajúcim vodným svetom Siyam Water World v Indickom oceáne, kde si môžu návštevníci od 6 rokov užiť šmýkačky, lezeckú vežu, schody, mosty, pyramídy, odrazový mostík a tzv. "Flip" - prvý vodný "ľudský kataplult" na svete vôbec. Vstup do tohto atraktívneho vodného sveta je pre hotelových hostí neobmedzený.

Fantastický hotel Siyam World CK Satur

3. Dubaj

Zažite Dubaj pohodlne priamym letom z Viedne v čase nielen jesenných prázdnin v termíne od 23.10. – 31.10. ale aj v čase, keď sa tu koná unikátna svetová výstava EXPO DUBAI, do ktorej fantastického sveta vedy, techniky a budúcnosti môžete nahliadnuť. Priamo v Dubaji sa ubytujte v hoteli Riu Dubai 5*, ktorý má tri veľké výhody. Je to jediný hotel, ktorý má 24 hodinový all inclusive, leží priamo na piesočnej pláži a dubajská ikona Burj Khalifa sa nachádza len 15 km od hotela, pričom je tam aj najväčšie nákupné stredisko na svete Dubai Mall s obrovským akváriom a spievajúcou fontánou. Deti si tu užijú akvapark a ihrisko.

Hotel Riu Dubai CK Satur

Ak ste v Dubaji už boli a lákajú vás aj ďalšie emiráty, vyberte si Ras Al Khaimah a jeho obľúbený rozľahlý hotelový komplex ležiaci priamo na pláži Hilton Ras Al Khaimah 5*. Má až 6 bazénov (aj s morskou vodou) a komfortne, elegantne zariadené izby v arabskom štýle.

Hilton Ras Al Khaimah CK Satur

4. Omán

Zaleťte si priamo z Bratislavy do južnej Arábie, do ománskeho Salalahu, kde zlatistá púšť splýva s oceánom v nekonečnej harmónii a dokonalosti prírody. Toto je jediné miesto na celom obrovskom púštnom polostrove, kde rastú palmy kokosové a monzún prináša kúsok tropického raja. V termínoch 23.10. – 30.10. a 30.10. - 06.11. si jesenné prázdniny s vašimi deťmi užijete v obľúbenom a rozľahlom Fanar hotel and Residences 5* s výbornými službami a all inclusive. Deti tu nájdu dobrodružný akvapark, ihrisko, mini ZOO, pričom sa o ich zábavu postarajú aj animátori Planet Fun od CK SATUR. Pred hotelom sú 3 krásne pláže, v zátoke ako aj pri Indickom oceáne, v ktorom sa za rána predvádzajú delfíny.

Hotel Fanar CK Satur

5. Egypt

Už od staroveku je krajina na Níle lákadlom pre cestovateľov za poznaním pyramíd, chrámov, faraónskych hrobiek, pokladu a aj celkového života tejto dnes už arabskej krajiny. Celoročné letovisko Hurghada sa stalo obľúbeným miestom na trávenie dovolenky na brehu Červeného mora, ktoré ukrýva farebný podmorský svet, do ktorého sa môžete ponoriť so šnorchlom alebo v potápačskej výbave. V rámci vášho pobytu môžete absolvovať výlet za niekoľko tisíc ročnými pamiatkami do Luxoru, do Káhiry, zajazdiť si na štvorkolke na púšti, loďou prebrázdiť tyrkysovo sfarbené more alebo sa vnoriť do farebného arabského trhoviska a „poklábosiť“ s miestnymi, ktorí sa šikovne naučili aj náš jazyk. Nechajte sa zlákať kvalitnými hotelmi v ponuke CK SATUR, za ktorými si zaletíte priamo z Bratislavy a za 4 hodiny letu sa ocitáte v slnečnej krajine. Hotel Amarina Abu Soma Resort a Aquapark 5* leží priamo na pieskovej pláži, má rozľahlú záhradu s bazénmi, akvapark, výbornú kuchyňu a štýlové i moderné zariadenie. Nachádza sa v blízkosti mesta Safaga, od Hurghady je vzdialený cca 45 min jazdy.

Hotel Amarina Abu Soma CK Satur

Južne od Hurghady priamo v krásnom zálive Makadi sa nachádza obľúbený hotel Jaz Makadina 5*. Priamo pred hotelom je piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora. Exotické okolie hotela dotvára aj palmová záhrada. Hotel je súčasťou mesta Medinat Makadi, kde nájdete nielen nákupné možnosti, ale aj vodný svet a golf.

Hotel Jaz Makadina CK Satur

6. Seychely

Tropický raj, ktorý vás na dovolenke na Seychelách očarí je skutočnou lahôdkou milovníkov exotiky. Brehy tunajších ostrovov lemuje piesok jemný a biely ako múka, bujná zeleň, kokosy a papáje. Vo vzduchu cítiť jemnú slanosť, atmosféra je presiaknutá úsmevmi a priateľskými pozdravmi. Iba 2 hodinový časový posun a let v trvaní cca 12 hodín vás prenesie len 4 stupne od rovníka, kde už život a svet funguje celkom inak. Preskúmať tu môžete nielen dokonalé pláže, ale aj hlavné mesto Victoria na ostrove Mahé v niekdajšej koloniálnej elegancii Francúzov a Britov, trhovisko so stovkami čerstvých rýb a ovocia, národné parky, kde rastie endemická palma Coco-de-mer, prebrázdiť pestrý podmorský svet alebo si len tak jednoducho byť v kľude, nechať sa rozmaznávať a dívať sa na nádherný oceán.

Exotické Seychely CK Satur

Všetky tieto krajiny pre vás starostlivo vyberala CK SATUR, pričom podmienky vstupu do jednotlivých krajín, ako aj návratu späť na Slovensko nájdete v covid mape. Cestujte s CK SATUR bezstarostne, zodpovedne a bezpečne.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok