Ministerstvo dopravy upozorňuje na cintorínoch na následky havárií

1.11.2012 15:29

Informačnú kampaň zameranú na zníženie počtu dopravných nehôd usporiadalo dnes Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR na troch najväčších cintorínoch na Slovensku.

Ministerstvo dopravy upozorňuje na cintorínoch na následky havárií
SITA

V Kremničke pri Banskej Bystrici postavili jeden zo stánkov, kde motoristov upozorňujú na to, aby jazdili opatrne a neponáhľali sa na cintorín. Ako pre TASR povedala vedúca oddelenia pre vzťahy s verejnosťou ministerstva Katarína Šimková, kampaň sa stretla s pozitívnym ohlasom. Od rána sa pri ich informačnom stánku pristavili desiatky ľudí.

MDVRR chce takouto formou upozorniť na stále vysoký počet úmrtí na slovenských cestách. Desiatky ľudí sa pristavovali pri informačnom stánku, aby sa dozvedeli, ktoré sú najčastejšie príčiny tragédií na cestách podľa štatistík. Okrem toho zapaľovali symbolické kahance venované obetiam dopravných nehôd. "Podľa štatistík každoročne vieme, že nám počas sviatkov stúpajú dopravné nehody. Rozhodli sme sa urobiť kampaň preto, aby sme ľudí upozornili na to, že si treba dávať viac pozor práve počas sviatkov. Kampaň je zameraná na to, aby sme ľuďom povedali, že majú jazdiť opatrne, dávať pozor a neponáhľať sa na cintorín," povedala Šimková.

Počas Sviatku všetkých svätých cestuje väčšina ľudí uctiť si pamiatku svojich zosnulých. Premávka sa výrazne zhusťuje a na cestu vychádzajú aj sviatoční vodiči. Tento fakt so sebou prináša zvýšené riziko dopravných nehôd. "Dobrou správou je, že za uplynulé roky sa nehodovosť na našich cestách darí znižovať. Na druhej strane, celkový počet úmrtí a vážnych zranení neklesá rovnakým tempom," doplnil štátny tajomník ministerstva dopravy Andrej Holák.


Na Slovensku sa od začiatku roka do konca septembra 2012 stalo 10.077 dopravných nehôd, pri ktorých sa zranilo 4961 ľudí a zahynulo až 220 ľudí. Vlani za celý rok zomrelo pri 15.001 nehodách až 324 ľudí. Oproti rokom 2009 a 2010 počet dopravných nehôd ubúda, no množstvo obetí sa výrazne nemení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok