MOV si posvieti na Armstrongov bronz z OH v Sydney

TASR
1.11.2012 15:24

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) po prevalení sa dopingovej kauzy Lancea Armstronga preverí okolnosti, za ktorých bývalý americký cyklista získal bronzovú medailu v časovke na OH 2000 v Sydney.

MOV si posvieti na Armstrongov bronz z OH v Sydney
SITA

Riadiaci orgán olympijského hnutia plánuje spustiť vlastné vyšetrovanie. "MOV okamžite začne proces, týkajúci sa účasti Lancea Armstronga, ďalších jazdcov a najmä ich sprievodu v súvislosti s olympijskými hrami a ich budúcou účasťou na hrách," uviedol vo štvrtok nemenovaný funkcionár MOV pre agentúru Reuters.


Antidopingová agentúra USA (USADA) po vyšetrovaní obvinila Armstronga z dlhoročného užívania dopingu, obchodovania so zakázanými prostriedkami a zo zastrašovania kolegov. Mal byť podľa nej súčasťou "najsofistikovanejšieho a najprepracovanejšieho dopingového programu v histórii športu".

Potrestala ho preto doživotným zákazom činnosti a anulovala všetky výsledky 41-ročného Texasana od 1. augusta 1998. Po súhlasnom stanovisku Medzinárodnej cyklistickej únie prišiel Armstrong aj o sedem titulov z Tour de France, ktoré získal v rokoch 1999 až 2005.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok