Využite sódu bikarbónu vo svoj prospech: Bieli zuby, zväčšuje objem vlasov a miznú po nej strie

TA3/zm
2.9.2021 16:00

Obyčajný biely prášok, ktorý používame v kuchyni, má oveľa viac schopností, ako by ste čakali. A mnohé z nich súvisia s našou krásou. Nahraďte množstvo kozmetických produktov sódou bikarbónou.

Využite sódu bikarbónu vo svoj prospech: Bieli zuby, zväčšuje objem vlasov a miznú po nej strie
Pexels/Kaboompics .com

Na zdokonalenie svojho výzoru nemusíte míňať neskutočné peniaze. Existuje množstvo trikov, na ktoré vám stačia bežne dostupné suroviny v každej domácnosti, a neminiete na ne viac ako pár centov. Takým zázrakom je aj sóda bikarbóna.

Bielenie zubov

Ak chcete mať krásny úsmev, zmiešajte jedlú sódu s vodou v pomere 1:1. Vznikne pasta, ktorou si pri pravidelnom umývaní dokážete vybieliť zuby. Okrem estetického má sóda aj praktický efekt, dokáže zbaviť ústnu dutinu množstva baktérii a eliminovať zápaly. Zlepší sa aj pH v ústach, vďaka čomu sa vyhnete vzniku zubných kazov.

Drsné päty

Stvrdnutá pokožka na pätách nemá šancu, ak rovnaký recept ako pri bielení zubov použijete aj na tieto miesta. Sóda dokáže doslova rozpustiť kožné bunky, ktoré vytvárajú drsné a popraskané päty. Pastu nechajte aspoň desať minút pôsobiť, robte to pravidelne a dočkáte sa výsledkov.

Stop striám

Stále sme pri rovnakom recepte, a to sóda plus voda v rovnakom pomere. Táto hmota je zázrak pre viaceré miesta na tele, rovnako aj na strie. Hoci si s nimi ani dermatológovia nevedia rady, a ak už sa raz vytvorili, len tak ľahko nezmiznú, no s touto zmesou aspoň čiastočne vyblednú.

Objem vlasov

V prípade, že vás trápia jemné vlasy bez objemu, pridajte do svojho klasického šampónu lyžičku sódy a naďalej ho používajte tak, ako bežne. Je to zvláštne, ale tak ako v koláčoch sóda bikarbóna spôsobí, že sa nafúknu, rovnaký efekt bude mať aj na váš účes. Okrem objemu zbadáte už po niekoľkých použitiach aj výraznejší lesk.         

Témy: strom Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok