Kauza Dobytkár: Bödör, Partika a ďalší obvinení ostávajú vo väzbe

TA3 TASR
30.8.2021 11:32

Obvinení z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti v kauze Dobytkár, podnikatelia Norbert Bödör, Peter Kuba, bývalý výkonný riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry Ľubomír Partika a Milan Kopriva zostávajú vo väzbe.

Najvyšší súd SR v pondelok zamietol ich sťažnosti proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica. Informovala o tom hovorkyňa súdu Alexandra Važanová.

"Sťažnosti obvinených M. K., Ľ. P., P. K. a N. B. proti uzneseniu ŠTS z 18. augusta 2021 zamietol ako nedôvodné a obvinených z obavy, že by na slobode mohli pokračovať v trestnej činnosti, ponechal vo väzbe aj po podaní obžaloby," priblížila Važanová. Rozhodnutie prijal senát v zložení z predsedu Juraja Klimenta a členov Petra Hatalu a Dany Wänkeovej.

Súd zároveň ako nedôvodnú zamietol aj sťažnosť obvineného Norberta Bödöra. proti uzneseniu ŠTS o nevylúčení sudcu Jána Hrubalu z konania a rozhodovania vo veci. Obvinenia v kauze Dobytkár sa týkajú mimoriadne rozsiahlej korupcie na PPA, ktorá sa diala od roku 2013 do roku 2016 a aj v ďalšom období do roku 2020.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok