PR správa

Thajsko obnovilo turizmus na Phukete: Otvorené brány zaočkovaným dovolenkárom bez karantény

PR
24.8.2021 10:52

Cestovanie v období poznačenom covidom nie je jednoduché. Thajsko bolo pre turistov uzavreté od začiatku pandémie, teda od marca 2020, ale konečne sa veci pohli. Thajsko prostredníctvom nového programu Phuket Sandbox začalo oživovať cestovný ruch, ktorý zamestnával viac ako 4 milióny ľudí. Od 1. júla tak otvorilo svoje najobľúbenejšie destinácie zaočkovaným turistom bez povinnej hotelovej karantény. Podmienkou bolo zaočkovanie 70 percent obyvateľov.

Thajsko obnovilo turizmus na Phukete: Otvorené brány zaočkovaným dovolenkárom bez karantény
PR

Ako prvý sa otvoril pre zaočkovaných turistov ostrov Phuket, ktorý bol pred pandémiou jednou z najnavštevovanejších oblastí Juhovýchodnej Ázie. Po znovuotvorení v júli 2021 pricestovalo na Phuket za mesiac júl asi 11.000 dovolenkárov. Je to však oveľa menej ako v roku 2019, kedy na Phukete denne pristálo v priemere 13.000 turistov. Na informáciu o znovuotvorení thajského ostrova okamžite zareagovali prémiové aerolinky Qatar Airways, ktoré začali hneď od 1. júla na Phuket lietať štyrikrát týždenne. Okrem nich spustili lety aj ďalšie letecké spoločnosti.

Thajsko obnovilo turizmus na Phukete PR

Thajsko je v oblasti prevencie šírenia koronavírusu veľmi striktné, takže dovolenkári musia splniť niekoľko podmienok. Ak cestujú Slováci do Thajska na menej ako 45 dní, víza nepotrebujú. Musia sa však preukázať týmito dokladmi:

  • Certifikát na vstup (Certificate of Entry) vydaný thajskými orgánmi, žiadosť se podáva online
  • Certifikát o plnej zaočkovanosti
  • PCR test na COVID-19, ktorý nie je starší ako 72 hodín
  • Zdravotné poistenie vo výške minimálne 100 000,- USD, ktoré pokrýva aj všetky náklady spojené s prípadnou liečbou COVID-19
  • Doklad o zabezpečení ubytovania s certifikáciou SHA+
  • Cestovatelia sú povinní stiahnuť si aplikáciu Thailand Plus a zaregistrovať sa prostredníctvom nej. Po príchode do Thajska sa musia preukázať QR kódom, ktorý bol vygenerovaný pri registrácii prostredníctvom aplikácie.

Thajsko obnovilo turizmus na Phukete PR

Po prílete na Phuket cestovatelia absolvujú hneď na letisku PCR test, ten sa zopakuje na 6. a 12. deň pobytu. Po 14-tich dňoch mohli dovolenkári s negatívnym výsledkom následne vycestovať aj do iných častí Thajska. Podľa vývoja situácie sa budú k Sandbox programu postupne pridávať aj ďalšie thajské oblasti.

Thajsko obnovilo turizmus na Phukete PR

Phuket je najväčším ostrovom Thajska a s pevninou ho spája most. Povrch ostrova je prevažne hornatý, ale jeho pláže s priezračne čistým morom sa právom radia k najkrajším na svete. Sú pokryté bielym pieskom a dovolenkárom poskytujú tú správnu atmosféru dovolenkového raja. Ak k tomu prirátame dokonalú starostlivosť v perfektných hoteloch, skvelú thajskú kuchyňu, úctivých ľudí a exotikou nabitý program, lepší dovolenkový relax si nemožno priať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok