Sabaka opísal, ako pribúdajú prví covidoví pacienti v tretej vlne. Očkovanie hrá rolu

TA3
23.8.2021 11:56

Do nemocníc sa postupne vracajú covidoví pacienti. Po pokojných letných mesiacoch si zdravotníci začínajú všímať nárast ťažkých prípadov ochorenia Covid-19. Začiatok nástupu tretej vlny opísal na sociálnej sieti infektológ Peter Sabaka.

Sabaka opísal, ako pribúdajú prví covidoví pacienti v tretej vlne. Očkovanie hrá rolu
TASR/Ján Krošlák

"Po viac ako mesiaci pokoja sa opäť obliekame a liečime pacientov s Covid-19," napísal na Facebooku Sabaka. "Ešte pred dvoma týždňami, ako som sa v noci počas služby zahľadel na prázde lôžka na izolačných boxoch na JIS a spomenul som si, čo sa tam cez zimu odohrávalo (a bude sa odohrávať znova), ma prepadol veľmi skľučujúci pocit a plíživé nutkanie od všetkého utiecť," priznal lekár.

Sabaka opísal, že s nárastom pacientov "sklúčenosť vytláča odhodlanie a chut bojovať". Sabaka zdôraznil, že očkovanie výrazne ovplyvňuje priebeh ochorenia a aj v prípade, že sa zaočkovaný pacient dostane do nemocnice, má lepšie šance na rýchle prepustenie. "Dnešná bilancia na našom, zatiaľ veľmi malom Covid-19 oddelení: 5 pacientov. 4 neočkovaní, jeden očkovaný. Jeden z nich pojde dnes po troch dňoch hospitalizácie domov. Hádajte ktorý."

Reprodukčné číslo na Slovensku naďalej stúpa. O začiatku tretej vlny sa hovorí už od konca júla. Od pondelka je podľa COVID automatu v stupni ostražitosti 12 okresov. Všetky ostatné okresy sú v stupni monitoringu.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok