Senica v sezóne prvýkrát nebodovala, podľahla Žiline

TA3 TASR
22.8.2021 21:19

Futbalisti MŠK zvíťazili v nedeľňajšom zápase 5. kola Fortuna ligy doma nad FK Senica 3:0. Naplno tak bodovali štvrtýkrát v sezóne.

 MŠK Žilina - FK Senica 3:0 (0:0)

Góly: 55. Sluka, 85. Ďuriš, 90.+1 Kiwior. Rozhodovali: Kráľovič – Straka, Štofik, ŽK: Kaprálik, Myslovič - Šumbera, Halabrín, Pavlík
Žilina: Belko – Anang, Minárik, Kiwior, Sluka – Gono  (70. Myslovič), Fazlagič, Slebodník – Rusnák (70. Kaprálik), Jibril (88. Jambor), Goljan (61. Ďuriš).
Senica: Ravas – Svoboda (67. F. Buchel), Gáč, Pavlík, Šimčák – Goslin (78. J. Buchel), Egert (57. Halabrín) - Twardek (67. Kučera), Šumbera, Duda (57. Niarchos) - Mashike Sukisa.

Žilinčania si potrebovali napraviť chuť po vysokej prehre v Európskej konferenčnej lige na trávniku Jablonca i po neúspechu v predchádzajúcom súboji Fortuna ligy proti Liptovskému Mikulášu. Prvú príležitosť však mali hostia a proti pokusu Twardeka zblízka v 13. min musel brankár Belko ukázať svoje umenie. Potom už prevzali iniciatívu Žilinčania a v 27. min mohol otvoriť skóre Goljan. Zaskvel sa však aj gólman Seničanov Ravas.

 "Žlto-zeleným" patril aj úvod druhého polčasu a vyvrcholil exportným gólom Branislava Sluku. Krajný obranca napriahol z veľkej diaľky a nedal Ravasovi šancu. Záhoráci sa nezlomili a zvýšili úsilie. Halabrín sa v 64. min prepracoval až k tesnej blízkosti Belka, no žilinský brankár vytesnil jeho pokus na roh.

Päť minút pred koncom išiel sám na bránku aj útočník Senice Mashike Sukisa, no nevyrovnal. Vzápätí zvýšil na 2:0 Ďuriš strelou z hranice šestnástky a definitívne priniesol pokoj na kopačky Žilinčanov. V úplnom závere ešte pridal poistku po rohovom kope Kiwior.
       

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok