Ženy potrebujú viac spánku ako muži. Dôvod súvisí s mozgom

TA3/zm
23.8.2021 08:00

Každý z nás potrebuje rozdielnu dĺžku oddychu, ale vo všeobecnosti sa dá povedať, že ženy pre svoju regeneráciu potrebujú viac spánku ako muži. Dôvod súvisí s uvažovaním a mozgom.

Ženy potrebujú viac spánku ako muži. Dôvod súvisí s mozgom
Pexels/Andrea Piacquadio

Nočný spánok slúži na regeneráciu tela i mysle, a to je aj príčina, prečo ženské pokolenie musí spávať dlhšie ako mužské. Je predsa všeobecne známe, že dámy majú plnú hlavu myšlienok, robia niekoľko vecí súčasne, a tak je ich myseľ zahltená natoľko, že v noci má mozog čo robiť, aby si to upratal a oddýchol. 

Spánok a emócie

Inými slovami, ženy majú emocionálne prežívanie, ktoré sa ako vnemy ukladá v mozgu. Psychika je zaťažená cez deň, a tým pádom myseľ v noci. Na druhej strane, páni až tak veci neprežívajú, preto sa ich spánková regenerácia zameriava najmä na fyzické telo.  

Výskumy ukázali, že muži sa sústredia na jednu vec. Myslia na ňu a sústredia sa, kým ju neukončia a potom idú na ďalšiu a ďalšiu úlohu či povinnosť. Nedržia si teda na pamäti toho toľko, ako ženy. Z hľadiska myšlienok sa teda páni regenerujú sami, prirodzene už počas dňa.

Potreba spánku

Ak si chce žena dlhšie pospať, bolo by ideálne, keby jej to partner aspoň raz za čas doprial. Na pleciach nežnejších polovičiek je totiž celá domácnosť, starostlivosť o deti i práca. Bez dostatočného oddychu a spánkového deficitu vzniká oveľa vyššie riziko chorôb, rátane psychických problémov.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok