Michalovce zdolali Liptovský Mikuláš. Ligový debut absolvoval 16-ročný Zahradník

TA3 TASR
21.8.2021 20:46

Zemplín Michalovce nebodoval v troch predchádzajúcich kolách. Sériu prehier sa mu podarilo pretrhnúť doma, keď zdolal nováčika z Liptovského Mikuláša 2:1.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1 (0:0)

Góly: 51. Kanu, 71. Žofčák - 90.+3 Švec. Rozhodovali: Prešinský - Zemko, Košecký. ŽK: Trusa - D. Krčík, Pinte, 1258 divákov.
zostavy a striedania:
HK Dukla Michalovce: Száraz - Kotula, Vaško, Ranko, Mendez - Neofytidis - Popovits (73. Kvocera), Ošima, Kanu (65. Begala), Žofčák (90. Šuľa) - Trusa (90. Zahradník)
MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šváček - A. Krčík, D. Krčík, Hranáč Flak - Švec, Filinský, Staš (82. Chan-Soo), Pinte (82. Káčerík) - Bartoš, Voško (59. Laura)

Prvý polčas nepriniesol príliš atraktívny futbal a diváci boli dlhé minúty svedkami nepresných kombinácií. V úvodnej štvrťhodine mali miernu prevahu domáci hráči, ale nedokázali si vytvoriť gólovú príležitosť. Dianie prvého polčasu vygradovalo v jeho závere. V 41. minúte zaujal priamy kop domáceho Žofčáka, na ktorý efektným zákrokom zareagoval brankár Šváček. Brankár hostí podržal svoj tím aj pri šanci Trusu, ktorý ho zblízka nedokázal obstreliť a tak sa prvý polčas skončil bez gólov.

Skóre sa zmenilo v 51. minúte, keď Šváčeka prestrelil Kanu - 1:0. Domáci následne získali sebaistotu, herne ožili a zaskočeným hosťom nedovoľovali rozvinúť ofenzívne akcie. O 20 minút sa krížnou strelou z hranice šestnástky prezentoval kapitán domácich Žofčák a prekvapil Šváčeka - 2:0. Sľubnú šancu na kontaktný gól si v 83. minúte vypracoval Švec, ale tesne minul bránku. 

Od 90. minúty absolvoval ligový debut útočník Michaloviec Zoran Zahradník, ktorý sa stal vo veku 16 rokov a dva dni druhým najmladším hráčom v histórii najvyššej súťaže. Konečnú podobu výsledku dal v nastavenom čase Švec, ktorý prestrelil domáceho brankára Száraza - 2:1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok