15-ročný tínedžer, ktorý si do školy priniesol nôž a napadol učiteľa, svoj čin oľutoval

TA3 TASR
20.8.2021 16:47

Chlapec, ktorého vo štvrtok zadržali vo švédskom meste Eslöv, pretože si do školy priniesol nôž a napadol učiteľa, sa priznal a svoj čin ľutuje.

15-ročný tínedžer, ktorý si do školy priniesol nôž a napadol učiteľa, svoj čin oľutoval
TASR/AP (ilu)

Podľa chlapcovho právnika 15-ročný teenager svoj čin veľmi ľutuje a učiteľa nemal v pláne zavraždiť. Polícia chlapca zadržala a obvinila z pokusu o vraždu vo štvrtok krátko po tom, ako prišiel do školy s nožom v ruke a napadal jedného zo zamestnancov, ktorého následne previezli do nemocnice. V piatok sa potvrdilo, že napadnutým zamestnancom školy bol jeden z učiteľov. Podľa polície muž nie je v ohrození života.

Študenti vyskakovali z okien

Prokuratúra zatiaľ neposkytla nijaké informácie o tom, čo bolo motívom chlapcovho konania. V čase incidentu boli podľa médií študenti viac ako 1,5 hodiny zamknutí vo svojich triedach. Niektorí spanikárili a v snahe utiecť zo školy vyskakovali z okien. Žiaden zo študentov však nebol zranený.

V októbri 2015 zahynuli na škole vo Švédskom meste Trollhättan traja ľudia počas útoku, ktorý bol rasovo motivovaný. Útočníka polícia postrelila a po prevoze do nemocnice zomrel. Ozbrojené útoky na školách sú pritom vo Švédsku veľmi nezvyčajné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok