Kimova žena sa po dlhšom čase ukázala na verejnosti

TASR
30.10.2012 10:28

Žena severokórejského lídra sa po dlhšom čase opäť objavila na verejnosti. Nik ju nevidel asi 50 dní a začali sa šíriť fámy, že je buď tehotná, alebo upadla do nemilosti.

Kimova žena sa po dlhšom čase ukázala na verejnosti
SITA

Severokórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) však oznámila, že Ri Sol-Ču v pondelok sprevádzala svojho manžela na hudobnom predstavení a futbalovom zápase v Pchjongjangu. "Maršal Kim Čong-un, najvyšší líder strany a ľudu, prišiel do publika sprevádzaný svojou ženou Ri Sol-Ču. V tom momente vypukol burácajúci aplauz," uviedla KCNA.

Severokórejská televízia ešte začiatkom júla odvysielala zábery ženy, ktorá sprevádzala nového lídra krajiny na spomienkovom podujatí pri príležitosti úmrtia zakladateľa štátu Kima II-sunga (Ir-sena), Kimovho starého otca. Mladá žena s krátkymi vlasmi odetá v čiernom vo veku 20 až 30 rokov sedela po boku Kima aj neskôr na koncerte štátneho orchestra. Neskôr vyšlo najavo, že je to vodcova manželka. Údajne sa narodila v roku 1989 a študovala spev v neďalekej Číne. V KĽDR neskôr rozbehla spevácku kariéru a Kimovu pozornosť mala zaujať práve počas jedného zo svojich vystúpení.

Kim Čong-un prevzal v decembri vedenie KĽDR po smrti svojho otca, jeho presný vek však nie je známy. Odhaduje sa na 27 až 28 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok