Slovan doma porazil Chabarovsk, rozhodla prvá tretina

TASR, TA3
29.10.2012 21:43

Hokejisti Slovana Bratislava vyhrali v pondelkovom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy nad Amurom Chabarovsk 4:2. Slovan tak prerušil trojzápasovú sériu prehier a porciu domácich duelov zakončí už v utorok so Sibirom Novosobirsk.

Slovan doma porazil Chabarovsk, rozhodla prvá tretina
SITA

Slovan Bratislava - Amur Chabarovsk 4:2 (3:0, 0:2, 1:0)
Góly: 8. Sekera (Kukumberg), 16. Lipiansky (Sekera, Vondrka), 16. Ölvecký (Šťastný, Daňo), 59. Miklík (Lipiansky, Vondrka) - 26. Loginov (Tarasov, Fisenko), 30. Pyörälä (Hytönen). Rozhodcovia: Vasilev, Kiseľov - Gordenko, Tomilov (všetci Rus.), vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).
Zostavy:
Slovan Bratislava: Konrád - Štajnoch, Višňovský, Sekera, Sigalet, Švarný, Boumedienne, Luža - Šatan, Bližňák, Hudáček - Miklík, Lipiansky, Vondrka - Daňo, Šťastný, Ölvecký - Kukumberg, Kytnár, Bakoš - Mikúš

Amur Chabarovsk: Murygin - Ožiganov, Osipov, Loginov, Piganovič, Pereťagin, Korovkin - Pyörälä, Hytönen, Petružálek - Stepanov, Fisenko, Tarasov - Juňkov, Korotkov, Šitikov - Buturlin, Litovčenko, Lugin

Slovan mal hneď v úvode šancu hrať v početnej výhode, Murygina preverili Šatan i Višňovský, no hostia odolali. V 8. minúte si nakorčuľoval do útočnej tretiny Ölvecký, prihral do ideálnej pozície Šťastnému, ale Murygin zasiahol, rovnako ako o niekoľko sekúnd pri tutovke Lipianskeho. Slovan neustále tlačil a v polovici tretiny to prinieslo gólové ovocie.

Kukumberg si našiel cestu až pred hosťujúceho gólmana, ktorý jeho pokus kryl, ale pri dorážke Sekeru už bol bezmocný - 1:0. Pri gólovej akcii ležal jeden z hráčov Amuru na ľade, rozhodca však nevidel dôvod hru prerušiť. Chabarovsk naďalej pôsobil bezradným dojmom, Slovan sa viditeľne po góle upokojil a do konca tretiny zaslúžene svoj náskok ešte dvakrát navýšil.

Najprv sa počas presilovky presadil "zámorským" tečom po strele Sekeru Lipiansky, o polminúty neskôr upravil na 3:0 zblízka Ölvecký. Druhú tretinu otvorili sľubné pokusy Višňovského a Miklíka, zhodne spomedzi kruhov. V 26. minúte kapituloval aj Konrád, keď prísne vylúčenie Šatana potrestal strelou od modrej Loginov. Amur sa snažil niečo s výsledkom urobiť, ale v 29. minúte mohol inkasovať, po Bakošovej individuálnej akcii vychytal Kytnára v obrovskej šanci Murygin.

V strede zápasu to bolo už len "o jeden". Znovu z diaľky a znovu počas slovanistického trestu skóroval Pyörälä. Posledné minúty patrili znovu domácim, ktorí priklincovali svojho súpera do obrannej tretiny, no aktivita nepriniesla ďalší gól a do záverečného dejstva šli tímy v náznaku drámy. Slovan mal puk na hokejke častejšie v treťom dejstve, no kombinácie viazli a oproti prvým 40 minútam sa hral relatívne nezáživný hokej.

Popri pološanciach vzruch priniesla až 52. minúta, keď si Šťastný s Buturlinom riešili veci "ručne-stručne" a zdvihli divákov zo sedadiel. Hostia ku koncu pritlačili viac, ale Slovan kontroval pohľadnou akciou a poisťovacím gólom Miklíka uhájil dôležité tri body v boji o play off.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok