Afganský prezident ušiel do Abú Zabí. Vzal si 169 miliónov, autá a helikoptéru

TA3 TASR
18.8.2021 16:36

Afganský prezident Ašraf Ghaní, ktorý v nedeľu utiekol z Kábulu, je v Abú Zabí. Informovali o tom agentúry AP a AFP, ktoré sa odvolali na správu oficiálnej tlačovej agentúry Spojených arabských emirátov WAM.

Afganský prezident ušiel do Abú Zabí. Vzal si 169 miliónov, autá a helikoptéru
TASR/AP

Agentúra WAM vydala v stredu krátku správu, podľa ktorej "Ministerstvo zahraničných vecí a medzinárodnej spolupráce SAE môže potvrdiť, že Spojené arabské emiráty privítali prezidenta Ašrafa Ghaního a jeho rodinu v krajine z humanitárnych dôvodov".

Podľa portálu Daily Mail vzal Ghaní so sebou štyri autá a helikoptéru, v ktorej sa nachádzalo 169 miliónov dolárov v hotovosti, a to vo vreciach.

Ghaní opustil Kábul v nedeľu krátko predtým, ako militanti z Talibanu prenikli do hlavného mesta. Svoj náhly odchod zdôvodnil tým, že chcel zabrániť krviprelievaniu. 

Hoci Ghaní nespresnil, kde sa nachádza, afganská spravodajská stanica TOLO News najprv informovala, že odcestoval do Tadžikistanu. Neskôr sa objavili správy, že Ghaní je v Uzbekistane. Tlačová agentúra Dunjo pôsobiaca pod uzbeckým ministerstvom zahraničných vecí však tieto správy v utorok poprela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok