FOTO Prezidentka prijala medailistov z Tokia. Za úspechy sa im poďakovala

TA3 TASR
18.8.2021 16:27

Medailistov z OH 2020 v Tokiu v stredu prijala prezidentka Zuzana Čaputová. Pamätné dekréty si prevzala olympijská šampiónka Zuzana Rehák Štefečeková, strieborní medailisti Rory Sabbatini a Jakub Grigar i členovia bronzového štvorkajaku Samuel Baláž, Denis Myšák, Erik Vlček a Adam Botek.

FOTO Prezidentka prijala medailistov z Tokia. Za úspechy sa im poďakovala
TASR/Pavel Neubauer

"Nedokážem si ani predstaviť, koľko úsilia ste museli pridať ku svojmu talentu, aby ste sa stali olympijskými medailistami. Ďakujem vám za to obrovské sebaobetovanie, ktoré ste museli podstúpiť pre úspech svoj i nášho športu," vzdala úctu slovenským medailistom z Tokia prezidentka SR.

V mene všetkých sa za oficiálne prijatie a ocenenie úspechov poďakovala zlatá v trape Zuzana Rehák Štefečeková. "Už keď sme tu stáli počas skladania olympijského sľubu, deklarovali sme, že odovzdáme maximum. My tu dnes prinášame medaily, no verím, že aj zvyšní členovia slovenskej výpravy vydali zo seba, čo mohli. Chceme sa poďakovať za podporu."

Na prijatí nechýbal ani slovenský olympijský rekordér Erik Vlček, ktorý získal na svojej šiestej olympiáde už štvrtý cenný kov. "Ďakujeme pani prezidentke, že nám odovzdala pamätné dekréty. Veľmi si to vážime. Toto sú príjemné povinnosti. Je toho teraz trochu veľa, ale je to príjemné. Lepšie ako sedieť doma. Veľmi radi sa podelíme s ľuďmi o náš úspech a ukážeme im našu medailu," vyhlásil člen bronzovej posádky K4 na 500-metrovej trati.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok