Peter Kažimír po výsluchu: Je ťažké uveriť, že by bol Kuruc vinný

TA3 TASR
17.8.2021 15:15

Utorkový výsluch guvernéra Národnej banky Slovenska Petra Kažimíra na Národnej kriminálnej agentúre budú hodnotiť orgány činné v trestnom konaní. Uviedol to jeho právny zástupca Ondrej Mularčík.

Priblížil, že výsluch prebehol štandardne a korektne. „Zodpovedal na všetky otázky, ktoré mu boli položené,“ zdôraznil Mularčík.

Kažimír upozornil, že vo svedeckej výpovedi sa musel vyjadriť k veľa skutočnostiam. „Mrzí ma, že takéto podozrenia zo zlyhania niektorých ľudí kazia obraz nielen o mojej práci, ale aj ľudí na Ministerstve financií SR,“ podotkol. Neprijíma interpretáciu, že sa na rezorte financií počas jeho pôsobenia vybavovali veci za úplatky.

V rámci augustovej akcie Mýtnik III bol okrem iných obvinený aj bývalý štátny tajomník na Ministerstve financií SR Radko Kuruc. „Vzhľadom k tomu, čo som čítal v médiách, je pre mňa ťažké uveriť, že by bol vinný. Aj vzhľadom k tomu, že veľmi dobre viem, aké mal kompetencie,“ povedal Kažimír.

Obvinenia sa v tomto prípade týkajú korupčnej trestnej činnosti, ktorá má základ v štyroch rôznych skutkoch. Medzi obvinenými je aj bývalá prezidentka finančnej správy Lenka Wittenbergerová, ktorá sa priznala k skutku. Obvinení sú tiež podnikateľ Miroslav Výboh aj bývalý šéf finančnej správy František Imrecze. Na Miroslava Výboha vydali medzinárodný aj európsky zatykač.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok