Obrovská tragédia. Politici vyjadrili sústrasť rodine dieťaťa, ktoré zomrelo v detskom tábore

TA3 TASR
17.8.2021 10:35

K tragickej smrti malého chlapca v letnom tábore sa vyjadrili viacerí politici. Je medzi nimi premiér Eduard Heger, predseda parlamentu Boris Kollár a ďalší. "Vyhasnutie ľudského života je vždy bolestivé, obzvlášť, ak ide o dieťa," napísal predseda vlády.

sviečka 1140 px (SITA/Jozef Jakubčo)
SITA/Jozef Jakubčo

Premiér Eduard Heger (OĽANO) vyjadril úprimnú sústrasť rodine a pozostalým dieťaťa, ktoré po búrke zomrelo v detskom tábore v Turčeku. Zraneným deťom poprial skoré uzdravenie. "Tragédia v detskom tábore Turček zasiahla Slovensko. Vyhasnutie ľudského života je vždy bolestivé, obzvlášť, ak ide o dieťa," skonštatoval na sociálnej sieti. Premiér verí, že všetky zranené deti budú časom v poriadku. Zaželal im skoré uzdravenie.

Sústrasť rodine a pozostalým sedemročného chlapca ráno vyjadril aj minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Uviedol to na sociálnej sieti. "Boli sme informovaní, že v tábore v Turčeku po zásahu blesku zomrel sedemročný chlapec. Je to obrovská tragédia," skonštatoval minister. Aj Borisa Kollára (Sme rodina) hlboko zasiahla informácia o úmrtí chlapca a zraneniach ďalších detí v Turčeku. Hovorí o obrovskej tragédii. Na sociálnej sieti vyjadril úprimnú sústrasť rodine a pozostalým.

Ku kondolujúcim sa pripojil aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). "Je to nevýslovná tragédia, pozostalým vyjadrujem moju úprimnú a hlbokú sústrasť. Na mieste sú okrem záchranných zložiek prítomné aj intervenčné tímy policajných a hasičských psychológov," uviedol na sociálnej sieti.

V letnom tábore v Turčeku v okrese Turčianske Teplice sa v noci na utorok následkom víchrice zranilo sedem detí. Ďalšiemu z nich záchranári nedokázali pomôcť. Potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Udalosťou sa zaoberá i polícia, ktorá na miesto vyslala všetky dostupné policajné hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok