Pri francúzskom Saint Tropez vypukol lesný požiar, evakuovali tisíce ľudí

TA3 TASR
17.8.2021 08:26

Tisíce ľudí vrátane turistov ubytovaných v kempingoch evakuovali úrady v dôsledku lesného požiaru v departmente Var ležiacom na juhovýchode Francúzska. Z miesta nehlásia obete na životoch.

"Preventívne boli evakuované tisíce ľudí, obete nie sú žiadne. S požiarom bojuje zhruba 750 hasičov," uviedla hovorkyňa hasičov. Ako uvádza agentúra AFP, rýchlo sa šíriaci požiar, ktorý vypukol v pondelok zhruba 50 kilometrov západne od mesta Saint Tropez, zasiahol do utorkového rána už viac ako 3500 hektárov lesov a krovín.

Podľa televízie France 24 ohrozuje požiar obec Gonfaron. Miestnych obyvateľom úrady vyzvali, aby sa od neho držali v dostatočnej vzdialenosti. Na likvidácii požiaru sa podľa miestnych úradov podieľa aj niekoľko hasiacich lietadiel. Podľa francúzskeho ministra vnútra Géralda Darmanina hasiči pri likvidácii požiaru čelia veľmi nepriaznivým poveternostným podmienkam.

Vlna horúčav zapríčinila v priebehu posledných týždňov lesné požiare aj v ďalších krajinách v oblasti Stredozemného mora vrátane Grécka, Alžírska, Španielska, Talianska a Turecka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok