Rezort bude riešiť internetových divákov pri lotérii. Matovič sa stretol so ženou, ktorá prišla o 400-tisíc

TA3 TASR
16.8.2021 20:54

Ministerstvo financií SR bude riešiť situáciu v prípade internetových divákov pri očkovacej lotérii. Prisľúbil to šéf rezortu financií Igor Matovič, ktorý sa v pondelok stretol so Zuzanou, ktorá pre pomalší internet prišla o 400.000 eur. Rezort o tom informoval na sociálnej sieti.

Rezort bude riešiť internetových divákov pri lotérii. Matovič sa stretol so ženou, ktorá prišla o 400-tisíc
Facebook/Ministerstvo financií SR

"Keď si prečítame štatút, zistíme, že Zuzana nevyhrala, no väčšina Slovenska cíti, že má na to morálne právo," podotkol minister financií s tým, že chce spoločne s právnikmi urobiť všetko preto, aby Zuzana svoju výhru dostala.

"Právo bez ľudskosti ľudia rešpektovať nebudú," dodal. Keďže reláciu sledovala cez internet, omeškanie streamu bolo podľa MF v Zuzaninom prípade až 24 sekúnd. Matovič preto prisľúbil, že situáciu internetových divákov bude rezort financií bezodkladne riešiť.

Na prehodnotenie štatútu súťaže o očkovaciu prémiu tak, aby mali možnosť vyhrať aj ľudia, ktorí sledujú oficiálny internetový on-line prenos RTVS, vyzvala MF poslankyňa Vladimíra Marcinková. Hnutie Sme rodina verí, že chyby pri lotérii sa odstránia a nebudú sa viac opakovať. Opozičný Hlas-SD i ďalšie neparlamentné strany lotériu kritizujú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok